Начало Общество Любопитно Мъж приюти бездомно коте в офиса си и то буквално започна да...

Мъж приюти бездомно коте в офиса си и то буквално започна да му носи купища пари! Колегите му бяха… (ВИДЕО)

Мъж приюти бездомно коте в офиса си и то буквално започна да му носи купища пари! Колегите му бяха... (ВИДЕО) Тази уникална история се е случила в Щатите. Няма да повярвате, след като я прочетете до край. Веднъж Стюард МакДаниъл – собственик на фирмата за маркетинг GuRuStu в американския град Тълса, се сблъскал със сериозен проблем. В офиса на фирмата, разположен на партера, се появили мишки. Приемайки решението да се сдобие с котка, Стюард отишъл в местния приют за животни. Мъжът там си избрал шестмесечно котенце и го приютил в офиса на компанията си, пише Блиц.

Котенцето се чувствало прекрасно в новия си дом. Цял ден се разхождало из стаите, качвало се на компютърните клавиатури и „помагало“ на служителите са изпращат все още недописаните електронни писма. Е, също е ловило и мишки. Веднъж служителите на фирмата забелязали обаче нещо странно. Пред затворените стъклени врати, водещи в сградата, на пода лежала купчина дребни банкноти, а до тях седяло вече порасналото котенце. Хората били в недоумение. Откъде са се взели парите, а и в такова количество?

На следващия ден ситуацията се повторила. Решавайки да изяснят какво точно се случва, служителите започнали внимателно да следят котката и установили следното. През деня котката прекарвала доста време пред стъклените врати, припичайки се на слънце. Минаващите покрай нея хора, желаейки да си поиграят с котето, промушвали през процепа на вратите банкнота, а котката ловко я хващала.

Трябва да се каже, че сградата се намира в район, където има много развлекателни центрове и пешеходни алеи. На ден покрай офиса минавало страшно много народ, който пък на никъде не бързал. Затова парите към вечерта ставали доста много. Служителите на фирмата заедно със собственика решили да изразходват „припечелените“ от котето пари за добра кауза – да ги предават на местен център за бездомници. А на вратата на офиса те написали и съответната обява. Славата за котката филантроп бързо се разнесла и из другите градове, хората започнали да пращат пари за благотворително, а дори и по интернет.

Мъж приюти бездомно коте в офиса си и то буквално започна да му носи купища пари! Колегите му бяха... (ВИДЕО)

В резултат на любовта си към наличните котето дори се сдобило и със съответния прякор CASHnip (комбинация от думи, CASH – налични пари и и CATNIP – коча билка, чиято миризма много привлича котките).

В крайна сметка тази прекрасна житейска история обиколи света, все пак доброто поражда добро. Приютявайки котето от приюта, вместо да си купи породиста котка, собственикът на фирмата е направил толкова голямо добро дело, колкото не е могъл и да сънува. Котето се разплатило двойно за добротата – хем е ловило мишки, хем и пари за бездомните е събирало.

Какъв невероятен кръговрат на доброто!

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР