Начало Общество Новини Семейство плати хляба на цяло село. Благородство от добри хора!

Семейство плати хляба на цяло село. Благородство от добри хора!

Семейство плати хляба на цяло село. Благородство от добри хора!

Караилиеви поели разходите за около 200 хляба

Младо семейство плати хляба на цяло село. Доброто дело е от Господинци, което е с население около 500 души. Една сутрин, за всички живущи хора, се оказало, че има безплатен хляб в магазина. Дневните разходи за хляб поели мъж и жена от същото село, които го направили за здраве, информира trafficnews.bg.

Да закупят хляб за всички в село Господинци Невсе и Ибрахим Караилиеви решили спонтанно. Мъжът се прибрал от молитва и заявил на съпругата си, че ще плати хляба на всички съселяни. И на следващия ден от селския магазин в Господинци всички си тръгнали с безплатен хляб.

За семейство Караилиеви в Господинци разказват, че са скромни хора. В семейството им цари разбирателство. Имат и две дъщери. Никога не са парадирали с пари и възможности.

„Живеят скромно, едни хора, които не припечелват кой знае какво, защото са младо семейство. Тя е обикновена шивачка и работи в цех. Можем да си представим колко е заплатата на една шивачка в един местен цех, а съпругът работи в производство за бутилиране на минерална вода. Те имат скромни доходи, и живеят в скромен дом. Ето оттам идва силата на техния жест и на тяхната доброта” заяви кметът на селото Ахмед Ходжов пред Нова телевизия

„Само искам да кажа, че е от сърце. И не е за известност. Просто така за здраве и за семейството. Не исках хората да научават, колкото по-малко хора знаят, толкова по-добре. Благодаря на кмета за хубавите думи”, сподели Невсе Караилиева.

Семейство Караилиеви поели разходите за около 200 хляба. Част от хората в Господинци предложили все пак да си платят, но пари в магазина не им взели, по изричното настояване на Ибрахим и Невсе.

Видео: NOVA TV

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР