Начало Забавление ЛЯТОТО – Петя Дубарова и дует Ритон (ВИДЕО)

ЛЯТОТО – Петя Дубарова и дует Ритон (ВИДЕО)

ЛЯТОТО една магия, един миг безвремие, едно късче радост и малко тъга. Но за лятото, никой не може да пише по-хубави стихове от Петя Дубарова и никой не може да пее по-хубави песни от дует Ритон. Песента им Лятото е едно от хитовите парчета на дуета – Здравко и Катя.

Направена по уникалното стихотворение на младата поетеса от Бургас Петя Дубарова, която трагично се самоубива и прекрасната музика на Тончо Русев – песента ЛЯТОТО моментално влиза под кожата на публиката. В нея има и малко тъга, и радост, и обреченост, и любов. Всяка една дума, всеки един акорд те грабват, за да те заведат във прекрасния свят на поезията и музиката.

Дует Ритон има дълга творческа кариера. Те над 35 години са на сцена, като публиката ги обожава. Освен това историята на двойката в живота и на сцената, започва още от първи курс на Консерваторията, където учат. В последствие дуета се сближава с Тончо Русев и цял куп уникални български текстописци. Така се раждат хит след хит в годините.

Едни от най-емблематичните песни на дует Ритон, освен ЛЯТОТО са: Джалма, Някога, но не сега, Елате ни на гости и други. Текста на песента Лятото, както споменахме е по стихове на Петя Дубарова. Младата поетеса оставя трайна следа в българската поезия с прекрасните си стихове, сред които тези за любимото море и Бургас. Едва на 17 Дубарова се самоубива по неизяснени и до днес причини. Но все пак стиховете й за ЛЯТОТО, вечно ще звучат в сърцата на мнозина с прекрасната песен на дует Ритон – Лятото.

Чуйте я:
Видео: Дует Ритон/Duet Riton

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР