Начало Забавление Най-българската песен на Силви Вартан – Марица (ВИДЕО с превод)

Най-българската песен на Силви Вартан – Марица (ВИДЕО с превод)

Sylvie Vartan: Марица (La Maritza) е моята река, така както Сена е твоята. Силви Вартан (на френски Sylvie Vartan) е една емблематична певица за френската музика и талантлива киноактриса, родена в България.

 Силви Вартан: Всичко в мен е българско!

Силви Вартан се ражда в с. Искрец през 1944 г., напуска България в началото на 50-те години на миналия век и се превръща в звезда в началото на 60-те във Франция.

На 65 години, Силви Вартан има съдбата на емигрант, на човек, който сменя култури, езици, географски ширини. Домът й през последните 25 години е в Лос Анджелис, където живее със съпруга си, известния продуцент и мениджър Тони Скоти и дъщеря им Дарина, която двамата осиновяват в края на 90-те години в България.

Силви Вартан заедно с Шер са двете най-известни изпълнителки в света, чиято кариера продължава вече 50 години. С бившия си съпруг Джони Холидей Силви поставя рекорд през 70-те години. Двамата изнасят концерт пред 200 000 души. Силви Вартан издава албуми, които се продават в милиони тиражи по целия свят. 20 от нейните сингъли попадат в челните позиции на европейската класация, а песните й се превръщат в хитове в Япония, Латинска Америка, Азия.

И още нещо важно, за което Силви Вартан не обича да говори – работата й във фондация „Силви Вратан“, чрез която певицата успява да помогне на хиляди български деца със своите лични дарения. / „24 Часа“

Чуйте и се насладете на това прекрасно, вълнуващо и носталгично изпълнение, посветено на река Марица и на бащата на Силви. Най-българската песен на Силви Вартан!

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР