Начало Култура Илия Луков – „Мамо, снощи те сънувах“ (ВИДЕО)

Илия Луков – „Мамо, снощи те сънувах“ (ВИДЕО)

Илия ЛУКОВ е сред най-обичаните народни певци на българите, изпълняващ автентични македонски и български народни песни. Роден е на 13 юни 1974 г. в Петрич. Започва кариерата си път като барабанист на група и певец още на 15 години. От първата изява на сцената – 19-годишен войник, печели сърцата на публиката.

Досега е издал 13 музикални албума, сред които “Сиромах си останах”, “Обич да раздам”, “Мъжка молитва”, “Рожба да отгледаш”, “Пея за вас”, “Зов за България”, “Мамо, снощи те сънувах”, “Десет години на сцената”, ”Обичам те”. Издал е 9 видеоалбума.

През 1996 г. печели двете големи награди на фестивала “Пирин фолк” – на публиката и на журито с песента “Мъжка молитва” – обработка на текст от поетесата Катя Ерменкова и негова мелодия. Композиторският талант на Луков ражда големите му хитове, сред които “Магдалена”, “Хоро на влюбените”, “Конче аджамия”.

Чуйте и се насладете на тази прекрасна песен, посветена на майката. Няма сърце, което да не трепне като я чуе. Текстът е на поета Кирил Аспарухов, който я посвещава на своята майка. Музиката е на Илия Луков. На нея е посветен едноименния албум „Мамо, снощи те сънувах“.

Майките са свято нещо, жени силни и търпеливи, понасящи всички несгоди! Поздрав за всички майки, на които децата са далече от родината. Поздрав и за смелите им деца, избрали нелекия път да се трудят за насъщния, за по добро бъдеще.

Видео: Pirina TV

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР