Начало Култура Николина Чакърдъкова – Китка македонски песни (ВИДЕО)

Николина Чакърдъкова – Китка македонски песни (ВИДЕО)

Николина Чакърдъкова живее и твори в едно малко градче – Гоце Делчев, в красивата Пирин планина. Обаянието на този край неизменно оказва влияние върху нейното творчество!

Още от малка тя обича да пее. Израства в семейство, в което музиката винаги е заемала специално място. Талантът и не остава незабелязан и на 16 години започва да пее в „Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци” в град Гоце Делчев под ръководството на Запрю Икономов. Той е нейният първи учител, който я въвежда в музиката и й разкрива цялото богатство на родния фолклор.

Запленена от нашето национално съкровище Николина и ансамбъла покоряват сцените в Канада,САЩ, Италия, Холандия…  Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл накараха българите в Лондон, Париж, Берлин, Виена, Брюксел, да изричат с гордост името на своята родина – България.

На 16 май те приковават погледите на евродепотатите в Европарламента в Стразбург и представиха по един достоен начин България пред Европа!

„Ние можем да бъдем богати днес и сега, като се радваме на това, което имаме, защото не можем с вълшебна пръчка да променим света веднага. Животът е много хубав. Осъзнала съм го. Оценявам го всяка минута, всяка секунда. Ние можем да се стремим към по-добро битие, да създаваме по-красиви и по-хубави неща. Най-хубавото, което човек може да прави, е да дава. Аз мога с песни и танци да давам настроение. Друг може да дава любов – любов към ближния, любов към децата, към родното място, към родината, към всичко.
Когато човек се научи да дава, тогава наистина оценява, че най-голямото богатство е “здраве, сила, мир и любов“. На това се крепи светът. За мен това е водещото. Затова и спектакълът е наречен “Най-голямото богатство““.

Николина Чакърдъкова

Източник: chakardakova.com

Видео: Folklor TV Official
Продуцент: Продуцентска къща „НИЕ“ Медия: Фолклор ТВ HD

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР