Начало Култура ХЪШОВЕ ( HASHOVE ) Бел Кон – Христо Мутафчиев. Великолепно изпълнение, което...

ХЪШОВЕ ( HASHOVE ) Бел Кон – Христо Мутафчиев. Великолепно изпълнение, което ще развълнува сърцето на всеки българин! (ВИДЕО)

506
0
СПОДЕЛИ
- Място за Вашата Реклама -

„Да живее България“ Три награди „Аскеер“ и 123-то представление за постановката „Хъшове“ на Александър Морфов. Най-посещаваният, най-играният и най-аплодираният спектакъл от репертоара на Народния театър в телевизионен вариант. С пиесата „Хъшове“ започват преди един век, през 1904 г., представленията на Народния театър. С „Хъшове“ през 1954 г. се чества петдесетгодишнината му.

През 100-ия юбилеен сезон безсмъртната творба на Вазов е отново на сцената в адаптация и постановка на Александър Морфов. Телевизионна адаптация на нашумелия театрален спектакъл „Хъшове“ от репертоара на Народен театър „Иван Вазов“. По повестта „Немили-недраги“ от Иван Вазов. Патриотизъм по „театралски“ в класика по „морфовски“. Живи емоционални образи, брилянтна актьорска игра в оригинална провокативна интерпретация на българската класика. Бръчков, Македонски, Странджата – герои от историята или от съвременността в борба за свобода – преди или сега…

„Те са немили и недраги, но не отчаяни, скитници и голтаци, но горди и свободолюбиви, нехранимайковци за еснафите, герои за потиснатите и унижените. На сцената в чуждоземния град хъшовете възторжено разиграват своя самодеен спектакъл – генерална репетиция за истинския, този, който ще последва. Спектакълът, в който немилите и недрагите ще намерят смъртта си и заедно със свободата за сънародниците си ще извоюват свободен терен и за довчерашните черни души – гешефтарите и спекулантите“. В ролите : Валери Йорданов, Руси Чанев, Петър Попйорданов, Христо Мутафчиев, Рени Врангова, Валентин Ганев, Валентин Танев, Деян Донков, Пламен Пеев, Евгени Будинов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Даниел Ангелов, Филип Аврамов, Николай Урумов, Стоян Алексиев, Димитър Рачков и др.

loading...

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР