Начало Общество Авто Wolkswagen Golf R с над 400 коня в полицията на… (СНИМКИ)

Wolkswagen Golf R с над 400 коня в полицията на… (СНИМКИ)

Wolkswagen Golf R с над 400 коня в полицията на... (СНИМКИ)Тунинговаха Wolkswagen Golf R в полицейски автомобил

След работата на авто-спецове от Oettinger хечбекът развива над 400 коня

Известно е, че най-бързите полицейски коли се карат в Дубай. Според немски анализатори, обаче в Германия полицията има належаща нужда от мощни автомобили, с които да преследва джигитите по аутобаните в страната (голяма част от тях са без лимит на максималната скорост), пише automedia.bg.

Проблемът е, че заради липса на средства органите на реда не могат да си позволят коли като Porsche 911 S и Mercedes-AMG GT. Какво тогава е решението?

Бърз отговор на тази задача дава прочутото тунинг-ателие Oettinger, което представи модернизиран хот-хеч Volkswagen Golf R, оборудван с всичко нужно за работата на полицията. Машината бе показана в последните дни на 2017 г. на специализирано авто-изложение в Есен. Тя е част от проекта Tune It! Safe! и от нея е направена само една бройка.

Wolkswagen Golf R с над 400 коня в полицията на... (СНИМКИ)

Wolkswagen Golf R с над 400 коня в полицията на... (СНИМКИ)Оборудването на полицейския хот-хеч включва оптимизирана аеродинамика с преден сплитер, странични престилки, заден спойлер и дифузьор. Колата е снабдена и със спортна изпускателна система, както и със поръчкови 20-цолови джанти Hanhook.

Wolkswagen Golf R с над 400 коня в полицията на... (СНИМКИ)

Преправен е и двигателят на този Golf – уникат. След работата на авто-инженерите и техниците от Oettinger моторът с обем 2,0 литра е способен на зверска мощ от над 400 к.с! Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 3,6 секунди!

Wolkswagen Golf R с над 400 коня в полицията на... (СНИМКИ)Хечбекът вероятно ще си остане само прототип, въпреки че в проекта е участвало и министерството на транспорта на Германия. Очаква се обаче, не след дълго по немските аутобани да „летят“ подобни супер-машини.

Снимки: Oettinger

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР