Начало Общество Здраве Британка записа видео в празна болница и бе арестувана

Британка записа видео в празна болница и бе арестувана

Жена от Великобритания беше арестувана от полицията, след като заснема видеоклип в почти напълно празна болница и го публикува онлайн.

Във видеото жена се разхожда в на практика празните коридори и снима празните отделения в Кралската болница на Глочестършир.

„Жалко е … хората у нас отчаяно очакват лечение, лечение на рак, сърдечни заболявания. Честно казано, толкова ме ядосва ”, споделя тя, докато снима ред празни столове, за да чака.

Жената е шокирана колко тихо е в болницата, като каза, че е очаквала „наоколо да има още няколко души, но там няма абсолютно никой“,

Ето и >>> видеото <<< кликни на връзката

Съобщава се, че впоследствие 46-годишната жена е била арестувана от полицията за заснемане на видеоклипа и обвинена по подозрения в хулиганство.

„Жената беше пусната под гаранция, за да се върне в полицията на 21 януари, с уговорката, че не може да влиза в нито едно помещение на Националната здравна система или на територията на такива помещения, освен при спешни случаи или за участие в предварително уговорен прием от НЗС”, пише в заявление на глостърширската полиция.

Докато кадрите показват, че вътрешността на болницата е практически празна, британските здравни власти непрекъснато твърдят, че НСЗ е изложена на риск да бъде „смазана“ от нарастването на случаите на зараза с КОВИД-19.

NHS England съобщава, че в болниците сега има повече пациенти с коронавирус, отколкото по време на пика на първата вълна през април.

Публичните данни обаче показват, че болниците наистина се изпразват и са по-малко пълни, отколкото по това време миналата година, с 89% заети легла спрямо 95% през декември 2019 г.

В регионите в страната нивата на заетост в отделението за интензивно лечение също са по-ниски от средното за 3 години.

Почти всички спешни болници, построени за 220 милиона британски лири за лечение на пациенти с коронавирус, никога не са били използвани и се демонтират.

Мнозина също се чудят защо медицинските сестри имат време да изпълняват внимателно репетирани и хореографирани танци за социалните медии, когато членовете на семействата на жертви на рак, на които е отказано лечение, се оплакват от липса на съчувствие от тяхна страна, информира Поглед.инфо.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР