Начало Общество Васил Михайлов: Който не подкрепя властта, сега умира от глад!

Васил Михайлов: Който не подкрепя властта, сега умира от глад!

Един от малкото хора на изкуството, които не застават зад ГЕРБ, е големия българин Васил Михайлов, станал известен с ролята си на Капитан Петко Войвода преди почти 40 години. Той критикува напълно открито властта, смятайки, че това управление убива всичко свято в нашата страна.

Големият проблем, който Михайлов вижда, е унищожаването на българския театър. Според него политиците ни са го съсипали, както са съсипали всичко останало в държавата.

Протестът на 82-годишния актьор срещу управляващите стигна дотам, че преди 3 години той отказа да получи наградата си „Икар“ в знак на несъгласие с управлението на страната.

„Политиците превърнаха актьорите ни в шоумени. Който отказа да стане такъв, сега умира от глад и болести.“ – ядосва се Васил Михайлов.

Властимащите на няколко пъти му подадоха ръка, за да се разбират с него. Наградата „Икар“ за цялостен принос към театъра беше именно такова подаване на ръка, но Михайлов категорично отказва да подкрепи властта. Той е възмутен от всичко, което са съсипали нашите управници, от всички кражби, направени от тях.

Според Васил Михайлов театърът е бил целенасочено унищожен, тъй като той е трибуната на народния глас. Чрез театъра винаги са се говорили истини за корупцията, за кражбите на управлението и т.н.

„Истината не е необходима на престъпно забогателите хора у нас. Те веднага я заклеймяват като фалшива новина, като нещо, което не се е случило. Затова запушват устите на хората, като съсипват театъра.“ – гневи се Петко Войвода.

По всичко личи, че възрастният актьор подкрепя протестите. Той никога не е харесвал Бойко Борисов. В интервю за БЛИЦ преди 12 години, когато Борисов още беше само кмет на София, го обяви за човек, който говори едно и също и не прави нищо за народа.

Васил Михайлов винаги е бил с „леви“ убеждения. Той има опит и в политиката, тъй като беше депутат от БСП в кабинета „Станишев“.

Въпреки това днес Михайлов не се слави с охолен живот и живее от пенсията си, плюс някоя и друга роля в театъра и киното.

Преди 2 години репортери на „Уикенд“ съобщиха, че са го видели да се реди за закуски, като си е взел най-евтиния бургер. Тогава е бил облечен в доста стари дрехи и си личало, че не разполага с големи финансови възможности.

Васил Михайлов е един от малкото хора на изкуството, които застават открито срещу правителството на Борисов. Повечето хора от тази област се изказват ласкаво за управлението на страната ни.

Например певицата Райна Кабаиванска е много близка с Бойко Борисов и открито хвали управлението му. Лили Иванова също е с добро мнение за властта, тъй като е приятелка с Йорданка Фандъкова.

Васил Михайлов обаче не цепи басма никому. Макар през ръцете му да са минали немалко пари през годините, днес той живее много скромно. Причината е, че никога не се е „навеждал“ пред властта, за да получи лични облаги. Ето защо не се появява често в медиите през последното десетилетие.

Istinata.net

Статията ви е харесала? Помогнете да достигне до повече хора!

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР