Начало Общество Бизнес, пари, работа, предприемачество Гълъб Донев с чудесна новина за пенсионерите: До края на служебното правителство...

Гълъб Донев с чудесна новина за пенсионерите: До края на служебното правителство всеки ще получи

Петдесетте извънредни лева месечно към пенсиите на всички пенсионери остават до края на мандата на служебното правителство. Това съобщи след първото заседание на кабинета служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Финансовото състояние на страната е тежко, но ще положим усилия възрастните хора да получават тези добавки, съобщи той.

„Съзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко, свързано с предизвиканата от коронавируса криза. Обществото очаква реакция от страна на служебното правителство за това доколко и дали ще продължат социално-икономическите мерки, които са проведени с различни постановления на Министерски съвет. За съжаление, тяхната финансова обезпеченост беше гарантирана за някои от мерки до края на май, а за други – до края на юни. Съзнаваме колко е важно това за българските граждани и, че българският бизнес, който пострада от мерките по ограничаване на функционирането на някои от секторите на българската икономика, е поставен в критично състояние“, поясни Донев.

След седмица до десет дни ще стане ясно кои от противоепидемичните мерки в подкрепа на бизнеса ще останат и колко ще бъде тяхната продължителност, дайте ни малко време, каза от своя страна служебният финансов министър Асен Василев.„Ще ви помоля да ни дадете 7-10 дни, за да проработим сценариите как ще подкрепим икономиката. Защото истината е, че ако не заработи бизнесът, пари няма да има за нищо“, уточни той.

Новина от: actualno.com

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР