Начало Здраве Бай Христо от Пловдив победи диабета за 16 дни с чушки и...

Бай Христо от Пловдив победи диабета за 16 дни с чушки и домати! Рецептата е…

СПОДЕЛИ
- Място за Вашата реклама -

По време на режима отказах изцяло приема на мазнини, твърди пловдивчанинът Христо Вълчев

Пловдивчанинът Христо Вълчев е на 78 години. Преди време е диагностициран с диабет тип Б. Преди няколко месеца започнал диета, която изключва всякаква употреба на мазнини. Мъжът твърди, че само за две седмици се е почувствал много добре, а показателите на кръвта му са се подобрили до неузнаваемост. Смята, че сам е излекувал диабета. Дори и това да не е съвсем така, поне се чувства много по-добре от преди, пише марица.бг.

„Рецепторите на панкреаса затъпяват и страдат от прекалено много мазнини. Поговорих по този въпрос с един лекар. Панкреасът не може да произвежда инсулин. Мазнините са ключът към всичко”, казва Христо Вълчев. Започнал да готви без мазнини. „Приготвяш си храната както друг път, но без олио. Слагаш нахут, фасул, ориз, леща, зеленчуци и каквото още се сетиш. Точно като вица за младата булка, която тръгнала да готви за първи път на мъжа си. Той се върнал и видял – домати, месо, нарязано, накълцано, но несварено. „То не е сварено, бе булка! Не го ли сложи на огън?”. „Ами то не пише, че трябва да се пали огън”. И моето готвене е почти такова”, разсмива ни пловдивчанина.

Спрял и месото. Причината? С него също поемаме мазнини. „Сирене също вече не ям, но мога да си готвя с извара”, уточнява Христо Вълчев.

 

В новите предизвикателства в кухнята му помага съпругата Теменужка. Предлага на всички, които са с неговата диагноза, да пробват следния режим на хранене:

На обяд:

1. Първо ястие – чушка Сиврия – изтърбушена и добре почистена. Вътре се слага извара и подправки – копър, девисил. „Това го прави съпругата ми Теменужка, която е голяма кулинарка. И изяждам една филийка хляб – колкото ми е дебел пръстът. Чушката става като фунийка за сладолед. И това ми е първото ястие от обяда”, обяснява Вълчев.

2. Второ ястие – настърган домат, копър, магданоз, лук и други подправки. Консумира се за основно ястие. Прилича на гаспачо.

3. Десерт. „Отсреща на улицата има една слива – бера 4-5 зелени сливи и това е”, сляга точка на този спартански обяд дядо Христо.

Вечер: Вариво – леща, фасул, зеленчуци и каквото друго се сетите, но без мазнина и месо.

От тази диета изпаднал почти в хипогликемия – толкова му паднало нивото на кръвната захар. „Отидох при джипито си и показах документа, подписан от началника на лабораторията, който ми измери показателите на кръвта. Изкарах на тази диета 16 дни и след това я продължих. И сега още се храня така”, споделя гордо Христо от Града под тепетата.

loading...

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР