Начало Общество Здраве Бързо и евтино! Избелете зъбите с домашна паста за зъби. Трябва ви...

Бързо и евтино! Избелете зъбите с домашна паста за зъби. Трябва ви само…

Бързо и евтино! Избелете зъбите с домашна паста за зъби. Трябва ви само...
Вижте как да си върнете искрящата от белота усмивка в домашни условия, като изберете един от вариантите
Източник: За Жената

Ментова смес за избелване на зъби

Смесете 5 чаени лъжички сода за хляб с 1 супена лъжица растително олио, 8 капки мента и ½ чаена лъжичка сол. Съхранявайте сместа в бутилка и я използвайте като естествена паста за зъби.

Ето как да си приготвите силно избелваща паста за зъби

За да избелите петната от кафе по зъбите си, смесете 2 чаени лъжички сода за хляб с достатъчно хидроген пероксид, така че да се получи консистенция на паста. Използвайте тази силно избелваща смес два пъти седмично, за да отървете зъбите си от петната от кафе и другите причини за обезцветяване.

Водка лимонада и сода за избелване на зъбите

Водка и лимонада
Смесете 2 супени лъжици сода за хляб, 1 чаена лъжичка водка, 1 чаена лъжичка лимонов сок, ½ чаена лъжичка сол и 5 капки екстракт от риган. Съхранявайте сместа в херметически затворена бутилка и използвайте пастата, за да премахнете петната и избелите зъбите. (Разбира се, тази паста е само за възрастни.)

Избелете зъбите с активен въглен, ето как

Избелващите процедури при стоматолог са скъпи, а и не понасят на чувствителните зъби. За да си върнете бялата усмивка в домашни условия, възползвайте се от мощните избелващи свойства на активния въглен. Този метод е по-евтин от стандартните процедури, лесен е за изпълнение и е доказано ефикасен, пише Марица.бг.

Активният въглен е почти безвкусен, което го прави предпочитано средство за избелване на зъбите. Той абсорбира плаката и улавя замърсителите, които променят цвета на зъбния емайл. Друго предимство на активния въглен е, че няма опасни последствия за усмивката ви, тъй като не причинява нито изтъняване на емайла, нито заболяване на венците.

За да избелите зъбите си, разтворете две таблетки/капсули активен въглен в малко вода. Трябва да се получи хомогенна смес, подобна на паста за зъби. С помощта на четка нанесете сместа по зъбите и ги изтъркайте внимателно в продължение на около 2 минути с кръгови движения. Изплакнете и повторете процедурата отново. Не използвайте домашни пасти за избелване на зъби, ако имате инфекции или заболявания на устната кухина!

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР