Начало Общество Здраве Публикуваха списък с храните, които разреждат кръвта

Публикуваха списък с храните, които разреждат кръвта

Скъпи приятели, сърдечно съдовите заболявания са глобален и опасен за здравето проблем, от който все повече хора страдат, а коронавирусът в комбинация нанася поражения на сърцето и сгъстява кръвта, което води до образуването на кръвни съсиреци, пише Rozali.com.

Кръвта циркулира в течно състояние в цялото тяло. Сега се интересуваме от такава характеристика като съсирването на кръвта. При ниска степен на съсирване съществува риск от голяма загуба на кръв, тъй като при травми не може да спре навреме. При високо съсирване рискът от образуване на кръвни съсиреци се увеличава и лекарите предписват лекарства, които разреждат кръвта.

Ето кои храни могат да изпълнят тази функция по-добре от някои лекарства:

Водата: Пийте много вода през деня – най-малко 2 литра, желателно е това да е просто вода без добавени аромати или подсладители;

Чесън – пресен или сушен;

Риба: сьомга, скумрия, треска. Мазнините, съдържащи се в тези видове риби, предотвратяват образуването на тромбоцити;

Консумирайте червени плодове – боровинки, малини, ягоди, череши, къпини;

Джинджифилът – под всякаква форма, канелата и куркумата също доказано служат като разреждащи кръвта;

Черен шоколад – достатъчни за възрастен човек са около 20 грама на ден;

Салата от червено цвекло, подправена с лимонов сок;

Индикаторът за съсирване на кръвта трябва да се следи внимателно при хора в напреднала възраст, както и при такива с хронични заболявания (включително онкологични). Не е необходимо да се самолекувате, пиейки лекарства, разреждащи кръвта. По-доброто решение е да посетите кардиолог или флеболог.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР