Начало Общество Зов за помощ Цяло село с кампания да помогне на семейство с опожарена къща! (Снимки)

Цяло село с кампания да помогне на семейство с опожарена къща! (Снимки)

Изгорялата къща на семейството

Жители на село Звиница организираха кампания за подпомагане с дрехи, храна и вещи за бита на пострадалото от пожар семейство, чиято къща бе изпепелена на 6 януари.

Припомняме, че пламъците унищожиха 70 кв. метра покривна и 70 кв. м междуетажна конструкция, техника и мебели. Два екипа на пожарната служба в Кърджали пък се включиха в гасенето на пожара.

„Десетки хора от селото и страната откликнаха на призива за помощ за възстановяване на унищоженото от пожара имущество. Семейството има нужда от телевизор, хладилник, печка, легла, дърва, кухненски принадлежности, телефон, хранителни продукти, дрехи и пр. Община Кърджали и кметство Звиница ще подпомогнат материално и финансово семейството за довършването на новопостроената сграда в двора им, за да стане годна за живеене“, споделиха за 24rodopi.com организаторите на кампанията.

„Желаещите да помогнат с вещи за бита, хранителни продукти, дрехи могат да ги пратят чрез куриер на внука на семейството Ерсин Халил. Неговият телефонен номер и 0886622967, с. Звиница, общ. Кърджали. Телефонният номер на магазинера на селото – Бахтияр, е 0876918636, ако не успеете да се свържете с внука. Финансова помощ не се приема, пращайте само предметни и хранителни неща, чрез куриер. Искаме да се възстанови изгорялото имущество и семейството да си има минимума за всяко домакинство, когато се премести в новия си дом. Благодарим на всички, които станаха съпричастни със страданието на тези хора“, поясниха жители на Звиница.

Новопостроената сграда, в която семейството ще се премести.

24rodopi.com

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР