Начало Общество Новини Кощунство! Почнаха и църкви да разбиват и крадат! (ВИДЕО)

Кощунство! Почнаха и църкви да разбиват и крадат! (ВИДЕО)

„Това е плодът на другия начин на живот – този извън храма“ – каза отец-предстоятелят Методи Корчев на храм Св. Николай Мирликийски Чудотворец в София, кв.Връбница.

По всичко личи, че става въпрос за една и съща престъпна група, подозират свещеници

Извършени са множество грабежи от църкви в София. Хиляди левове за дарения, включително пари, събирани за онкоболна жена са откраднати. Свещеници подозират, че става въпрос за една и съща престъпна група. Предоставиха ни и видеозапис, разкриващ как се измъкват каси с пари за секунди. Последната кражба е от 6 март в столичния квартал „Овча купел“. Малко след 5 часа сутринта трима маскирани влизат и отмъкват касите с дарения.

„Всеки един прозорец в храма има охранителни решетки от доста плътно желязо и беше изкъртено по много така груб начин, груба сила и решетката захвърлена на земята. Открихме касите на около 100-150 метра оставени така ограбени на сипеи от пръст”, каза Димитър Кабуров, свещеник в храм „Св.Цар Борис I Покръстител”.

Оказа се, че това не е единствената ограбена църква. Жертва на посегателства е станала и „Св. Николай Чудотворец” – София. От юни месец до 3 март това е третата кражба. Влизането е с взлом, откачане на външната врата на оградата, за да им е по-лесно бягството след това”, поясни отец Методи – отец-предстоятел на храма.

Целта и тук са двете каси с дарения, пълни с около 2000 лева и то още преди в храма да успеят да възстановят щетите от предишната кражба. На 27 януари обирджии къртят решетката на прозореца и посягат на пари в църковния магазин. Жалби за кражбите са подадени в полицията. От МВР заявиха за NOVA, че продължават да работят за установяване на извършителите.

Видео: NOVA TV

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР