Начало Общество Любопитно Грозна подигравка с Васил Михайлов разгневи феновете му

Грозна подигравка с Васил Михайлов разгневи феновете му

СПОДЕЛИ

Името на един от най-обичаните български актьори, изиграл емблематичния образ на Капитан Петко Войвода, се замеси в много гнусен сценарий

Човешката наглост няма край, особено ако в историята са замесени пари и известни личности. Този път скандалната гавра е с името на един от най-големите родни актьори – Васил Михайлов, както и с верните му фенове, пише „Телеграф“.

Многобройните почитатели на Васил Михайлов все още не проумяват как е възможна подобна наглост и то в такива размери и с такова култово име в родните филмови и театрални среди…

Става въпрос за измамници, които събират пари за операцията му чрез социалните мрежи – в един от големите световни сайтове за благотворителни кампании GoFund Me.

Първоначално там е обявено, че се стартира набирането на 2000 долара за 82-годишния ветеран на Военния театър. Кампанията е озаглавена „Очите на българската просвета“ и в текста към нея се казва, че „Актьорът Васил Михайлов почти е загубил зрението си, но няма пари за операция на очите“. За организатор е посочена Катерина Танева, а линковете за дарения са споделени в няколко фейсбук групи.

Почитатели на актьора, разбира се, веднага откликват на зова за помощ и така първите 180 долара стават факт. Ден по-късно обаче, благотворителната кампания е заличена от сайта, а хората, които са дарили пари, вероятно са изгорели с тях.

Дали всичко това е направено с умишлена цел за облагодетелстване на гърба на феновете на един от най-обичаните актьори или въпросната жена е разбрала, че е прочела фалшива новина, и е изтрила гафа си, не е ясно, допълват още от изданието.

Дали обаче подобна фалшива кампания няма да стартира и реална такава, за да може Васил Михайлов наистина да получи възможност да се подложи на подобна интервенция, само времето ще покаже.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР