Начало Общество За жената Наталия Кобилкина: Кога да се женим, за да не се развеждаме така...

Наталия Кобилкина: Кога да се женим, за да не се развеждаме така „бързо“? НЕВЕРОЯТНО ПОЛЕЗНО ВИДЕО!

Анализирането на огромния брой данни за сватбите и разводите във Великобритания дава възможност да бъдат направени определени изводи, които – да отбележим – все пак имат статистически характер. Шокиращо, почти половината от браковете, сключени през годините 1986 и 1988,  т.е. преди около 30 години, са свършили или ще свършат с развод. Данните са от британската Marriage Foundation. Каква може да е причината за тази относително висока нестабилност?

Няма задоволително обяснение за това – налице са само предположения и хипотези. Все пак, тези които са сключили брак през въпросните години следва да са предпазливи в поведението си, ако искат да запазят брака си, доколкото, съгласно статистиката – са изложени на по-висок риск да го загубят. Още по-драстично изглежда статистиката относно сключилите брак през 1991 г. – една от всяка 10 двойки са приключили съвместния си живот до 5 години от женитбата. Като цяло, от 1990 г. броят на разводите постоянно расте и през 2008 г. те достигат максимума от 38.3%, докато за сключилите брак през 2012 година, вероятността от раздяла се оценява на 38.4%.

Статистиката сочи освен това, че църковните обреди с бяла булчинска рокля стават все по-малко популярни, а след 1990 г. се забелязва тенденция към отлагане във времето на официалното регистриране на „брачното“ съжителство. Това означава нежелание на партньорите да поемат излишна отговорност и може да е следствие от бързо променящия се начин на живот и ниво на жизнения стандарт. Пак следствие на тази „провокирана предпазливост“ са и статистическите резултати, показващи че само в продължение на 35 години, средната възраст на младоженката е нараснала с 7 години, достигайки считаната
преди век за „пределна възраст“ от 30 години! Също с 7 години е нараснала и средната възраст на младоженка – от 25 на 32. Това означава, че, действително, не факторът пол, а социалният статус е причина за този феномен.