Начало Общество Любопитно Това, което виждате първо на картината, показва доминиращото полукълбо на мозъка ви

Това, което виждате първо на картината, показва доминиращото полукълбо на мозъка ви

СПОДЕЛИ
Това, което виждате първо на картината, показва доминиращото полукълбо на мозъка ви

/ magnifisonz.com

Човешкият мозък се състои от две полукълба, които изглеждат почти идентични. Но в действителност, всяко полукълбо има специфични функции, с които възприемаме света и следователно, и двете от тях реагират по различен начин на реалността.

Този тест има за цел да определи коя страна на мозъка – лявата или дясната доминира. Вижте внимателно, отговорите са по-долу:

  •  Ако първото нещо, което виждате на снимката е пейзажа, то доминира лявото полукълбо на мозъка.
  •  Ако първо видите коне, то доминира дясното полукълбо на мозъка.

Ляво полукълбо – Основна сфера на специализация на лявото полукълбо е логическото мислене и до неотдавна лекарите смятаха това полукълбо за доминиращо. Реално обаче то доминира само при изпълнение на следните функции: Езиковите способности, аналитично мислене, буквалното разбиране на думите, последователната обработка на информацията, математически способности, контрол на движенията на дясната половина на тялото.

Дясно полукълбо – Основна сфера на специализация на дясното полукълбо е интуицията. Като правило не го смятат за доминиращо. То отговаря за изпълнението на следните функции: Обработка на невербалната информация, пространствена ориентация, музикалност, въображение, художествените способности, емоции, секс, мистика, мечти, паралелна обработка на информацията, контролира движенията на лявата половина на тялото.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР