Начало Общество Новини Дронът ми е толкова добър, че може да влиза в спални, да...

Дронът ми е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи и да пълни чекмеджета с пачки

Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки. Това заяви с усмивка президентът Румен Радев в отговор на думи на Бойко Борисов от вчера, съобщава „Актуално“.

Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове, призна държавният глава.

„Такова нахлуване в личното пространство със спящия г-н Бойко Борисов е най – опасна. Такова нахлуване в личното пространство е безумно. Това означава риск за живота на премиера, коментира още президентът.

В момента се отклонява вниманието от най-големия въпрос, а той е един: дали снимките са постановка, дали записът е монтаж. Това е въпросът.

Крайно недостойно е да се лепят петна по НСО, хората там не го заслужават. НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност за тях, допълни Радев.

Снимката със спящия човек е най-тревожна за мен, такова нахлуване в личното пространство на министър-председателя не е допустимо. В ход е служебна проверка, каза още президентът.

Не мога да тълкувам всичко изречено от господин Борисов, защото моята фантазия има някакъв предел, каза още Радев. Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове, посочи още Радев.

Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО, чиято работа е да защитават охраняваните лица, а не да ги дискредитират. НСО охранява извън сграда, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност за тях. За НСО не вярвам, но не е лошо и премиерът да си направи преценка за кръга от познатите си, каза още държавният глава.

Радев разказа, че в момента, в който излезли снимките, се е обадил на НСО да отидат веднага при премиера и да направят проверка на случая.

Прокуратурата е длъжна да направи проверка, защото в момента е най-важно едно – трябва да има независима експертиза за достоверността на аудиозаписа и т.н.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР