Начало Общество Новини Лаура Кьовеши е тук, в България – на Спасовден! Какво се случва?

Лаура Кьовеши е тук, в България – на Спасовден! Какво се случва?

Лаура Кьовеши е тук, в България - на Спасовден! Какво се случва?Главният европрокурор Лаура Кьовеши ще пристигне е на посещение в София. Тя ще остане в страната ни 48 часа, но няма информация каква е нейната програма, предаде БТВ.

В същото време ежедневна блокада на Съдебната палата започва в София. Инициативата „Правосъдие за всеки“, неправителствени формации и някои партии протестират с искания за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Около 19:00 ч. тази вечер недоволните отново се събират около палатковия лагер, който бе издигнат пред Съдебната палата. Целта на блокадата е да се попречи на обвинител номер едно Иван Гешев да стигне до кабинета си.

Гражданите и юристите и тази сутрин влизаха спокойно в палатата. Иван Гешев обаче не беше в София, а на посещение в Габрово./novini.bg

Новината, че Лаура Кьовеши е решила да посети България, едва осем дни след стартирането на европейската прокуратура ми оправи вечерта! Изключително важна новина в разгарата на гражданско недоволство срещу Иван Гешев „Мутрата“!

Автор на съдържанието: „Вестник СЕГА“

„Прокурор Кьовеши, България СЕ НУЖДАЕ незабавно от вниманието ви“, гласеше един от плакатите на днешния протест пред Съдебната палата, който настоява за оставката на Гешев.

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще пристигне в четвъртък, 10 юни, в България на двудневно посещение. Това съобщи БГНЕС, като цитира неофициална информация. От кабинета на Кьовеши потвърдиха пред „Сега“, че тя пристига утре в София. Подробности за програмата й обаче засега се спестяват. България е първата държава, която европейският главен прокурор избира да посети, макар че в европейската прокуратурата участват 22 страни.

На 1 юни, след като даде официален старт на дейността на европейската прокуратура, Кьовеши обяви, че ще посети София съвсем скоро, но не уточни какво означава това.

Посещението на европейския главен прокурор идва на фона на протестите срещу главния прокурор Иван Гешев, които искат оставката му. На този етап не е ясна програмата на Кьовеши в София и дали в нея има среща с Гешев. Пресаташето на Гешев не отговаряше на телефона си.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР