Начало Общество Новини Мъжът, избил десетки мюсюлмани в Нова Зеландия, отмъщавал и за Шипка и...

Мъжът, избил десетки мюсюлмани в Нова Зеландия, отмъщавал и за Шипка и Булаир!

Мъжът, който се представя като Брентън Тарант, заявява, че отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света

В терористичния акт в Нова Зеландия, при който бе открита стрелба срещу две джамии и по последни данни има 49 загинали, излезе и българска връзка, информира факти.бг.

Мъжът, който пое отговорност за нападението, е оставил манифест от 73 страници, в който обяснява какви са причините за действията му.

Човекът, който в Тwitter се представя като Брентън Тарант от Австралия, заявява, че отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света и исторически събития с вековна давност – като кланетата на християни в Европа при османското нашествие.

Сред посочените от него зверства на мюсюлманите са посочени и боевете при връх Шипка през 1877 г. На друг от пълнителите на автомата на терориста е написано „Битката при Булаир 1913 година“.

Дали терористът е познавал описаните исторически събития специалистите подлагат под въпрос, но надписите на пълнителите говорят сами по себе си, а то е нещо много по-сериозно и дълбоко.

Булаирският бой се провежда на 8 февруари (26 януари стар стил) 1913 г. между българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров и османските Дивизия Мюретеби и Двадесет и седма пехотна дивизия под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-ти турски корпус. Боят се води в района на Булаир и старата крепост Цимпе. Той завършва с победа за България.

Christchurch Terror Attack: At least 40 innocent people have been killed and 50 others injured after a terrorist opened fire on worshippers in two mosques, live streaming every moment. We won’t show the worst of it, however we warn footage is confronting. #Christchurch #7News pic.twitter.com/kMx1ohtXyN
— 7 News Brisbane (@7NewsBrisbane) 15 март 2019 г.

Нападенията са извършени в град Крайстчърч в петъчния ден за молитва. Новозеландските власти потвърдиха за най-малко за 49 загинали и 20 тежко ранени при стрелбата.

„Това може да бъде описано само като терористично нападение, добре планирано“, категорично отсече министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн. Тя допълни, че две взривни устройства, свързани със заподозрени превозни средства, вече са открити и обезвредени. Нова Зеландия

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР