Начало Общество Новини Наглост и цинизъм! Караянчева с 13 000 лева заплата: Вдигаме си заплатите,...

Наглост и цинизъм! Караянчева с 13 000 лева заплата: Вдигаме си заплатите, за да можем да даряваме!

Българската Мария – Антоанета. Скандалното изявление на шефката на парламента, с което детронира в политическата история Мария-Антоанета и нейнотоЯжте пасти, като няма хляб. Гилотинирана е в разгара на Френската революция през 1793 г.

Публикувано в: eurocom.bg

„Замразяването на заплатите в момента не би било добър ход“

Актуализацията на депутатските заплати влиза в сила от 1 май, а не от 1 април. Замразяването им в момента не би било добър ход, защото има заплати, които са базирани на по-висока тримесечна ставка. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева.

Според мен не трябва да се замразяват заплатите, а да се процедира както процедираме ние в ПГ на ГЕРБ – 1/3 от заплатите да се даряват по регионите, където са избрани народните представители, уточни тя.

Редно е народните представители да даряват средства за различни каузи. Мисля, че това е по-работещият вариант. Очаква се намаляване на заплатите в следващите месеци и замразяването им в момента означава, че те ще останат на по-високо ниво. Не може популизъм по време на криза. Нека всеки да даде част от своите средства, заяви Караянчева.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР