Начало Общество Един американец написа: Имам въпрос към европейските ни колонии – как ни...

Един американец написа: Имам въпрос към европейските ни колонии – как ни търпите?

Тази забележителна колонка има относително скромен брой имейли от европейски читатели, като по някаква причина става въпрос най-вече за хора от Франция и Италия, а също и от нордическите кралства. И докато тези читатели са интелигентни и разумни и понякога дори превеждат писанията ми на своите си езици, те не могат да дадат цялостен поглед върху това как Европа разсъждава за Съединените щати. Имам предвид преди всичко народите, а не политиците, които мислят основно как ще спечелят.

Един въпрос ме мъчи особено – защо Европа и европейците се слагат на Америка?

Например, европейските страни изглеждат почти напълно раболепни пред САЩ – васали и протекторати, които честно казано са презирани от Америка.

Е, вие в Европа не се ли подчинявате на всяко желание на американците? Не правите ли всичко в полза на Америка, а не ваша собствена? Как да не ви презират те?

Целият свят го вижда.

Англия искаше да използва Huawei за 5G инсталациите си, но Мама Вашингтон каза не. Борис Джонсън извиваше и подскачаше като обучен тюлен, който се надява да получи риба…. и после се подчини. Европа почти винаги се подчинява.

Huawei искаха да направят изследователски център в Англия, но господин Тръмп плесна с камшика. Англия веднага се подчини. Както винаги.

„Яс, бвана. Ясух. Както кажеш, шефе“. („Яс, бвана. Ясух“ е израз на един от езиците на Конго, сходен с познатото на българите „Да, сахиб“, бел.р.)

И това е Англия на Нелсън и Чърчил? На Битката за Британия? „Да, сахиб“? Как въобще издържате?

Да, знам, че вие британците криете раболепието си, казвайки винаги, че имате „специална връзка“ с Америка, всякаш сте едва ли не равни. А в действителност, тази специална връзка е връзката на най-сервилния васал.

Но това приемане на унижението не е уникално за Англия. Знаете го. Американците със сигурност го знаят.

Цяла Европа искаше да търгува с Иран, както правят Русия и Китай – страни, които имат много повече население и сумарно БВП, отколкото Америка. И всички подкрепихте ядреното споразумение на Обама. Но Вашингтон каза не….

И когато Мама Америка ви даде заповеди, всички се подчинихте като кучета от цирка. Защо правите така? Кога Европа стана джентълменски клуб на блюдолизци?

Във ваш интерес е да купувате природен газ от Русия. Въобще, дали е във ваш интерес или не, си е ваша работа. Но не би! Вашингтон каза, че не може да имате „Северен поток – 2″…. и обърнахте палачинката, да, с малко мрънкане за протест, но го направихте.

Трябва да купувате американски газ, по-скъп от руския. Но мисля, че знаете какво всъщност иска Вашингтон, а именно да ви направи по-зависими от Америка за енергетиката ви. И това работи.

Ако контролираш енергийните източници на една страна, контролираш самата страна. Виждаме го по целия свят – Америка отива винаги там, където има петрол, като Иран, Ирак, Венецуела, Саудитска Арабия, Кувейт, Сирия и Обединените арабски емирства.

Голяма част от света толерира това, но Европа е дори по-зле.

Когато Тръмп каже на Англия да конфискува (т.е. да открадне, на чист английски) златото на Венецуела, тя изпълнява. Да, сахиб. И когато Тръмп каже на Германия, на Германия за Бога, страната на Фридрих Велики, Бисмарк и Гудериан, да признаят Гуайдо, Германия ляга и отваря.

Всичко, което правите изглежда, че е в полза на Америка, а не ваша собствена. Бо Джонсън сервилно изпълнява и забравяна 5G-то на Huawei, което води до изоставането на Европа с важна технология за години напред, само и само в името на интересите на Америка.

Ето така ние янките доим нашите колонии. „Горките малки същества“.

Позволявате на Америка да ви го причинява. „Да, сахиб“. Американците ви третират почти като врагове, а вие ги третирате като приятели.

Ричард Гренел идва в Германия като американски посланик и започва да крещи заповеди на германските бизнеси. Американските сенатори заплашват да съсипят пристанището на Макрон търговски, ако той допусне руските кораби, които ще полагат тръби да минат. Невероятно!

САЩ се преструват, че са ваш съюзник, пазител и ваша майка, но истината е, че налагат тежки санкции върху вас, ако не зарежете тръбопровода, въпреки че това не е американска работа.

Защо пращате европейски войници да водят американската война в Афганистан, страна, в която нямате интереси? Или в Ирак? Или където и да било другаде?

Вашингтон ви смята за сепои, колониална пехота (сепоите са индийска колониална пехота на служба на британците, бел.р.). Използва ви като прикриващо листо на уважителност и легитимност, за да прикрива безкрайната агресия на Америка. Но вие го правите за угодата на Америка, а не вашата собствена. Колко алтруистично от ваша страна!

Няма край вашето пълзене! Не се нуждаете от НАТО – СеверноАМЕРИКАНСКАТА организация, американският тъмничар в Европа. Държавите не могат да бъдат суверенни и независими с чужди войници на своя територия.

Независимо дали ги наричате окупационна сила или нещо по-меко, войниците на Америка, които са десетки хиляди и в десетки бази, са чуждо присъствие.

Те са там за интересите на Америка, а не вашите собствени. Със сигурност не ви трябват, за да ви защитават от Русия, която е по-малка от Европа що се отнася до население, БВП, военни разходи, и която както вашите разузнавателни служби ви казват, не се мобилизира.

Но за да се защитите срещу тази смъртна и несъществуваща заплаха, вие харчите повече за армиите си, т.е. за да купувате повече американски оръжия.

Разбира се, че вашите собствени въоръжени сили се придържат към НАТО. Техните работни позиции и базите им зависят от това. НАТО им дава шанс да се бият в Афганистан и да се преструват на истински войници. Да си въобразяват, че не са безполезни. Баровете и ресторантите около базите в Европа също разчитат на американския военен долар.

Истината е, че военните често са по-лоялни към международните си другари, отколкото към собственото си население. А веднъж щом военни сили са проникнали в една страна, дяволски трудно е да ги изкарате от нея, а и те винаги ще намерят бюджетен претекст, да получат пари.

Не виждате ли, че Америка ви прави на глупаци, опитвайки се да обкръжава Русия? И тогава, ако Америка започне война с Русия, тя ще се води в…. Европа. Знаете ли кога за последно Америка е водила американска война на своя територия? А вие дори не контролирате собствените си армии.

„Да, бвана. Както кажеш, бвана. Ти шеф“. Всемогъщи Боже!

Много бих искал да чуя какво мислят европейците за всичко това! Благодаря!

Статия: Поглед.инфо

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР