Начало Общество Една рускиня от Поморие: Защо българите харесват Русия и Путин, а мразят...

Една рускиня от Поморие: Защо българите харесват Русия и Путин, а мразят ЕС и НАТО, след като половината им пари идват от ЕС

Рускинята Наталия Новожилова, която живее в Поморие, коментира на личния си профил във Фейсбук симпатиите, които много българи имат към Русия и политиката на Владимир Путин. Новожилова разказва за разговор, който е провела със собственик на малка фирма в Поморие. Според него всички беди на България идват от Америка, която „върти всички на пръста си“. Новожилова го помолила да се обоснове, но той не й отговорил, пише clubz.bg.

„За да не слушам колко е велик Путин излязох и забравих да си взема рестото“, споделя Новожилова.

Рускинята каза още човекът не обичал ЕС и НАТО, макар че половината бюджет на Поморие идва от ЕС. И тези пари се използват за асфалтиране, за електрическата мрежа, водопроводи, саниране и др.

Новожилова изтъква, че според 25% от българите САЩ са заплаха, а само 7% се боят от Русия. Тя дори разказва за неин познат, който се оженил за рускиня и отишъл в Русия, но издържал там само две седмици и се върнал. И въпреки това продължавал да говори за лошата Америка и добрия живот при комунистите.

 

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР