Начало Общество Пътничка: Почувствах се безкрайно унизена!

Пътничка: Почувствах се безкрайно унизена!

Пътничка: Почувствах се безкрайно унизена!„Здравейте, случаят, с който ви занимавам, не е изключителна новина, но бих искала да стане обществено достояние. Смятам, че подобно поведение на служител е недопустимо и ако аз лично не съм в състояние да променя нещо, то поне бих могла да информирам клиентите на фирма „Карат С“ какво може да им се случи“. Това пише една българка до Plovdiv24.bg. И добавя:

„Случаят е следният: на 06.08 пътувах за София в 17,00 ч. с автобус на „Карат С“, с номер С В5168 НС. При качването ми шофьорът ме попита къде ще слизам в София, отговорих, че на Централна автогара и поставих багажа си според неговите указания в левия багажник. Слизащите на „Интер експо център“ бяха насочвани да оставят багажа си в десния багажник.

По време на пътуването мой близък ми се обади, че ще ме посрещне на „Интер експо център“. При пристигането на това място обаче шофьорът категорично и доста грубо отказа да ми отвори багажника с аргумента: „Аз колко пъти ви питах кой къде ще слиза!“.

Опитах да го убедя, като обясних, че ще му коства не повече от минута, освен това автобусът е в локално платно, не пречим на движението и т.н. На репликата ми, че аз съм клиент, който си плаща и има право да избере къде да слезе, реакцията беше: „Слизайте където искате, багажът остава в автобуса!“. Оказах се заложник на багажа си и по-точно на преценката и настроението на шофьора. Сякаш аз самата бях безсловесен и безволев предмет, който трябва да бъде доставен от точка А до точка В.

Със същата молба чакаше и един млад мъж, но той дори не се опита да спори с шофьора. При тази ситуация аз се почувствах безкрайно унизена, освен това се наложи моят близък да кара в най-големия трафик до Централна автогара, за да ме вземе.

Освен крайно неприятното преживяване случаят повдига въпроса какви са правата на редовния пътник и клиент на „Карат С“ и има ли някой право да определя действията му в рамките на регламентираната услуга. Ако фирмата има някакви специални изисквания, те трябва да бъдат ясно оповестени и едва тогава да се изисква спазването им!

Разбирам, че разпределянето на багажа улеснява шофьора (не възразявам срещу това), но това не му дава право да решава кой къде ще слиза! За мен този случай е проява на недопустимо самоуправство, накърняващо правата на пътника и човешкото му достойнство.

С уважение и най-добри пожелания: Ж. Атанасова“

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР