Начало Общество Сърбия заяви: Няма да забравим, няма и да простим агресията на НАТО!

Сърбия заяви: Няма да забравим, няма и да простим агресията на НАТО!

Преди броени дни се навършиха 19 години от започването на военната операция на НАТО срещу СРЮгославия. Като главна причина за операцията, продължила 78 дни, ръководството на НАТО се оправдава с предотвратяването на геноцида над албанското население в Косово, информира epicenter.bg.

Не можем да забравим или да простим агресията на НАТО. Това съобщи министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, който днес положи венци на паметника пред болницата „Драгиша Мишович“ в памет на загинала гвардейска бригада и пациенти в този обект по време на бомбардировките на НАТО срещу СРЮгославия.

Днес се навършват 19 години от началото на военната операция на НАТО против СРЮгославия. Като главна причина за операцията, продължила 78 дни, ръководството на НАТО посочи предотвратяването на геноцида над албанското население в Косово.

Министърът каза, че не знае дали пилотът, който е бомбардирал болницата, е наказан за това и вероятно не е, както и неговият командир, който му наредил да бомбардира болницата, не е наказан за това.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР