Начало Новини Трето дете се роди в семейството на пилота, чиято къща изгоря след...

Трето дете се роди в семейството на пилота, чиято къща изгоря след пожар

СПОДЕЛИ

С трета рожба се сдоби бойният пилот от авиобаза „Граф Игнатиево“ Петър Димитров, чиято къща изгоря на 24 февруари т.г. в пловдивското село Брестник. Съпругата му Константина му е родила син Михаил на 16 март след полунощ, похвали се семейството, което неотдавна се нанесе във ведомствено жилище в поделението, информира „24 часа“.

Бебето е с тегло от 3800 грама и е с ръст от 51 см. Щастливата майка сподели, че името на новороденото момченце е избрано, след като го сънувала по време на бременността. Освен това иконата на Архангел Михаил оцеляла от пламъците, изпепелили къщата им. Тогава Константина решила, че синът й ще носи името на Предводителя на Небесното Войнство.

Семейството, което има две дъщерички, е на седмото небе от щастие. Опитват се да забравят сполетялата ги беда и да съберат сили да продължат напред. На 24 февруари съпрузите и двете им деца били в дома си, когато усетили, че мирише на дим. Пожарът лумнал от комина. Смятат, че изпълнението на строителството е било некачествено, а къщата им била от екологични материали.

По време на инцидента съпругата на пилота бе бременна в 9-ия месец. Къщата им изгоря напълно, тъй като е изграждана предимно с дървени материали. Семейството теглило сериозен кредит, за да я построи. Цялата им покъщнина бе унищожена.

След като се разчу за сполетялото ги нещастие, хиляди помогнаха с каквото могат. Военното министерство им осигури жилище в гарадока на Граф Игнатиево. Загрижени, добри хора от цялата страна започнаха да изпращат пари, материали, мебели, уреди, пособия от първа необходимост и дрехи за децата.

Все още не е разчистен теренът от опожарения дом в Брестник. Очакват се застрахователите да приключат с огледите. / дир.бг

loading...

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР