Начало Туризъм Водопади Водопадът, който не вижда слънцето (ВИДЕО)

Водопадът, който не вижда слънцето (ВИДЕО)

Водопадът, който не вижда слънцето – наричат водопад „Куза скок“. Водопадът се намира в девствена, гориста местност, където рядко стъпва човешки крак. Наоколо всичко е оградено от високи скали и слънцето грее високо, някъде горе в небето.

Самото място на водопада е доста трудно достъпно, поради това е и така малко посещавано. „Куза скок“ се намира в земите на село Лопушна, но по-лесно е да го достигнете от село Поляците. И двете села се намират до Дългопол, Варненска област.

Притаил се тихо в Източните поли на Стара планина, водопадът, който не вижда слънцето, пада от 10 метра височина с гръм и трясък. Трябва да знаете, че този водопад е сезонен. Той е най-красив и пълноводен, през сезони, като пролетта и есента, когато се топят снеговете и пада повече дъжд. Определено си заслужава величествената гледка, разкриваща се пред вас в гъстата гора на Стара планина, така че е добре да посетите мястото. За целта трябва да стигнете до село Поляците, откъдето се отправяте към нивите. В началото на самото село има черен път водещ към тях. Когато достигнете до хълмовете, прехода ви минава в стръмна горска пътека. Тя именно ще ви отведе в подножието на дерето, където водопада пада от 10 метра височина.

Водопадът, който не вижда слънцето е наслада за очите. Потопете се в спокойствието му и открийте още едно кътче невероятна българска земя!                   автор на Видеото: Кирил Желев-Чиро

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР