Начало Общество Здраве Местност край Стара Загора лекува, пречиства и помага на бездетни семейства (Снимки...

Местност край Стара Загора лекува, пречиства и помага на бездетни семейства (Снимки и ВИДЕО)

Местност край Стара Загора лекува, пречиства и помага на бездетни семейства (Снимки и ВИДЕО)На километър и половина от известното курортно селище Старозагорски минерални бани се намира местността „Богородична стъпка“. Това е място, което се смята за свято и представлява енергиен център. Хората го тълкуват като абсолютен феномен на природата, тъй като върху скалата се наблюдава образование, което много прилича на голяма човешка стъпка. Тук през 2012 г. чрез местен доброволец, който се казва бай Нейчо, е построен параклиса „Рождество на Пресвета Богородица“.

Местност край Стара Загора лекува, пречиства и помага на бездетни семейства (Снимки и ВИДЕО)
храм Рождество Богородично, фото: Nikolay Ivanov

Образуванието, наподобяващо човешката стъпка в скалата е с вдлъбната форма и дори през най-горещите летни месеци винаги е пълно с вода!

Легендата гласи, че едно време тук римляните са измъчвали един християнин, който стоически удържал изтезанията им. Тогава на небето се появила светкавица и гръмотевица и се появила Света Богородица. Заради силната вяра на християнине тя слязла на скалата, държейки младенеца. Там се образувало корито, където Дева Мария изкъпала малкия Исус Христос.

Местност край Стара Загора лекува, пречиства и помага на бездетни семейства (Снимки и ВИДЕО)
Богородична стъпка, фото: Nikolay Ivanov

В днешно време хората вярват и твърдят, че около тази скала има много силно енегийно поле. Над скалата се вие кръст, а много често хората съпоставят тази местност с другата най-известна българска местност Кръстова гора. Има доказани случаи, когато бездетни родители, посещавайки тази свята местност, се сдобиват с така дългоочакваната рожба. Тук идват и много болни хора, които чрез вярата си успяват да излекуват своите болести.

Вероятно в дълбоката древност на това място е имало езическо светилище. Тук е запазен и старинен саркофаг от трети век, което доказва, че тук са се извършвали жертвоприношения.OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ днешни времена тук пристигат много хора както от България, така и от чужбина, за да разтоварят натрупаните негативни емоции в себе си и да се помолят за здраве и любов. Бездетните семейства успяват да заченат своята рожба.

statia1-snimka1На това място ежегодно се провежда и Национален тракийски фолклорен фистевал „Богородична стъпка“.

Ако искате да посетите това магнетично място, то се намира на 15 км. западно от град Стара Загора. Елате и се пречистете.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР