Начало Туризъм На море Наш турист се оплака в мрежата от най-луксозния плаж в Приморско: не...

Наш турист се оплака в мрежата от най-луксозния плаж в Приморско: не му разрешили да забие чадър в зона за…

Наш турист се оплака в мрежата от най-луксозния плаж в Приморско: не му разрешили да забие чадър в зона за... Спас Манев е снимал тези табели, но е забравил най-важната – схемата на целия плаж „Перла“, от който 60% е свободна зона

Снимки на ограничителни табели на плаж „Перла“ в Приморско разбуниха духовете в социалните мрежи. Българският турист Спас Манев е останал изненадан от обозначенията и се обръща с гневен пост към министъра на туризма Николина Ангелкова. Репортер на Флагман.бг обаче разбра каква е истинската причина достъпът до плажа да бъде ограничен и тя е съвсем адекватна. Наша проверка установи, че според договора за концесия и официалната схема на плаж „Перла“ заснетото пространство е т. нар. воден коридор за джетове, за сърфисти и други спортове, които изискват пространство на пясъка. Всяка година тук се провежда и голямото събитие JETSKI шампионат. Заснехме и табелата, която показва цялостната схема на плажа, а върху нея е поставена легенда с всички разяснения – къде какво точно се намира на плаж „Перла“. Припомняме, че коридорите за джетове имат наематели, които сключват договор за ползване с концесионера на плажа и имат разрешение от водната администрация. Там концесионерът е длъжен да осигури безпрепятствен и безопасен достъп за спортистите.

Пред Флагман.бг от Министерството на туризма заявиха, че още утре от тяхна страна ще бъде извършена цялостна проверка.

„Има сложени големи табели на плажа, както и такива със схемата на плажа с отразените заети и свободни зони, при нас е 60%, което е дори повече от изискването по закон. Но ако някой иска да си постави чадъра в зоната за джетове, това няма как да се случи категорично“, уточни концесионерът на плаж „Перла“.

Факт е, че на българския туризъм не всичко му е наред, но пък и туристите се превърнахме в тотални хейтъри, които искат всичко и навсякъде да бъде безплатно, но ако могат, да посетят най-луксозните места, да не похарчат нито стотинка. Плажовете в Приморско са едни от най-красивите по Южното Черноморие, гледката е уникална, а морската вода – кристално чиста. Само на няколко метра от посочената ивица не само, че можете да си поставите чадъри, да си донесете, каквото си пожелаете, но има и налични чисто нови безплатни чадъри за туристите. Ето какво, обаче написа във Фейсбук Спас Манев, който вероятно е искал да постави хавлията и чадъра си точно под главния вход на резиденцията на Тато.

„Така, как ли да коментирам… Това е прекрасно местенце на нашето прекрасно Черноморие – северната част на плаж Беглик таш. Отиваме да се попечем… обаче не искаме да са настаняваме на платена зона. Откривам свободна такава и виждам табелчица гнусна… Слагането на чадъри ЗАБРАНЕНО!!!!???!! Както се вижда от снимките, цялото място стои празно, а някой гнусен човекоподобен отпадък (Концесионер) навярно еякулира в гащите от кеф, как е наредил нещастниците, дето искат да плажуват безплатно….

И така цял един парцел от прекрасен плаж стои абсолютно празен. Много е подходящ за малки деца. Обаче, не, не може… Трябва да се гаврим с българските туристи, нали не са баш точно хора!

Някой, ако може да обясни как и защо се случва тази ГНУС! Може би баща му е носил пясъка, не знам.

НЕуважаема Ангелкова, бихте ли ми пояснили??? И да поздравите майка си!!!“

Наш турист се оплака в мрежата от най-луксозния плаж в Приморско: не му разрешили да забие чадър в зона за... Указателната табела на плаж „Перла“

Наш турист се оплака в мрежата от най-луксозния плаж в Приморско: не му разрешили да забие чадър в зона за... Легендата, която я пояснява

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР