Начало Туризъм Минерални и лечебни извори, Балнео и Спа курорти Чудодейно изворче ни излекува очите, стомаха и бъбреците. Хиляди се спасиха от...

Чудодейно изворче ни излекува очите, стомаха и бъбреците. Хиляди се спасиха от най-коварните…

Чудно изворче има неповторими свойства и ни цери от много болести. Действието му върху здравето е доказано от местните жители. Изворна вода ни дарява изцеление от редица сериозни заболявания. То се намира на пусто и отдалечено място, но според местните жители чудодейната вода има уникална сила да ни избавя от много заболявания. Изворчето блика и се намира до село Вардун, Търговишка област. Макар специалистите да са констатирали, че водата не е минерална, хората пият от нея и се избавят от различни заболявания.

Изворната вода лекува стомашни и бъбречни заболявания. До него има още един извор и според селяните той се справял успешно с очни болести. Те могат да изброят поименно стотици излекували се, след като са си измили очите с тази чудодейна вода.

Историята на двата извора е древна и интересна. Според местната легенда преди стотици години само животните пиели от въпросната вода. Но пастирите забелязали, че стадата винаги искали да пият само от този извор, а след време болните животни оздравявали. Те също започнали да утоляват жаждата си с нея и наистина се почувствали по-добре, а болните се изправяли на крака много бързо.

С течение на времето жителите на селото съградили чешмичка, която набирала популярност заради чудесата, която вършела със здравето водата от това изворче. След това, вероятно в началото на миналия век, местни селяни направили още по-голяма, каменна чешма, която и до днес стои там и от нея, през два чучура, блика животоспасяващата вода.

Винаги около тези две чешми има много народ, които наливат в туби от чудната вода. Те са убедени, че водата наистина лекува и дава живот, без болести. Никой от селото и от стотиците хора, които идват там, не могат да обяснят каква е мистерията на тази лековита вода. Но те познават тази вода като Лековитото изворче и искат то да бъде официално обявено за такова, защото излекуваните са хиляди и бройката им постоянно расте.

/ползвани м-али от: gotargo.com

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР