Начало Успели българи Да се върнем заедно на село Българи се завръщат от чужбина заради пандемията – търсят селски живот и...

Българи се завръщат от чужбина заради пандемията – търсят селски живот и хармония сред природата

снимка: къща в село Старо Стефаново

Пандемията води до голям ръст на българите, които се прибират от чужбина в България. Тези хора се насочват към селата. Млади хора с хубави професии, най-вече идващи си от Германия, Франция и Англия.
Решават, че сега е страхотен момент да оставят забързаният ритъм на Запад и да се върнат към българската хармония

Най-търсени са имоти в селата около София, Велико Търново, Варна, Троян, Ловеч. Изискването е да може да се стигне до града за най-много 30 минути с кола. Информацията идва от Асоциацията на българските села.

Тенденцията е започнала още при първата вълна на заразата. Българите в чужбина усещат, че е време да сменят начина си на живот. Придобили са професии там, спестили са някой лев и искат да излязат от матрицата.

Искат къщите да имат поне декар площ със свободно пространство и зеления около дома. Възмобновяват се стари къщи, но се строят и нови такива. Към Северозапада интересът е слаб заради битовата престъпност.

По-голямата част от тези хора се връщат окончателно в България. Едни ще работят дистанционно, други ще се опитат да възродят бизнеса по селата. Много голяма част от хората искат да се занимават и с биоземеделие. Не само заради възможността да изкарват пари, но и заради физическата активност и здравословната храна, която ще приемат.

Istinskiistorii.com

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР