Начало Успели българи Да се върнем заедно на село Търновец стана ХИТ във Фейсбук, след като обяви, че си търси баба...

Търновец стана ХИТ във Фейсбук, след като обяви, че си търси баба под наем

Търновец обяви в мрежата, че си търси „баба под наем”. Изискванията на Делян Ангелов са бабата, при която иска да се заживее на село да е „на поне 15 км. от центъра на Велико Търново, да изпълнява всички ангажименти на добрата баба, най-вече домашна храна и подслон в къща с двор, срещу заплащане”, пише Монитор.

Автобиографиите си желаещите трябва да изпращат на лични съобщения във “Фейсбук”, а с одобрената кандидатка Делян ще се свърже лично.

Младият мъж гарантира, че има желание да бъде добър внук. Освен с бабата под наем Делян ще остане в историята като единственият в света коминочистач с диплома на юрист. Вместо да гради кариерата си в съдебната зала или в разследване на сложни и заплетени за разрешаване случаи на криминални престъпления обаче, той е избрал професията на коминочистача. 27-годишният младеж признава, че работи още отпреди да се дипломира. Работил е като общ работник по складове, хамалин, барман, карал е трактори и е гресирал комбайни. А коминочистач става съвсем случайно. Един ден в сайт за обяви прочел, че жена търси човек, който да и почисти комините на жилището. На момента предприемчивият Делян грабнал инструментите на дядо си за чистете на комини, отишъл и свършил работата. Това му доставило удоволствие и той започнал да чете и да се интересува повече за тази професия. Чистенето той извършва не със старите топузи и четки от покрива на дома, а по модерен европейски начин – чрез специална сонда, която всмуква саждите и всичко натрупало се в комина отдолу, от помещенията. По време на работата си Делян е намирал какви ли не неща, изхвърлени от хората в комините: парцали, инструменти, сред които и един чук, пчелни пити. А при чистене на комин в Перник, намерил и един типичен пернишки винкел.

Според коминочистача пpoблeмите y нac са два: чe хopaтa нe пoддъpжaт кoминитe си и тe ca в oкaянo cъcтoяниe и че не използват ефективно отоплителните си уреди на твърдо гориво. „Вceки cе сеща да чиcти комина си, eдвa кoгaтo cтaнe някаква бeля и мy ce пoдпaли къщaтa. А нopмaлнитe хopa в зaпaднитe дъpжaви cвъpшвaт тaзи paбoтa oщe пpeди нaчaлoтo нa ceзoнa за да са спокойни”, разказва младежа. Освен с чистене на комини той се занимава и с различни други дейности. В социалната мрежа “Фейсбук” е създал страница „Услуги ВТ”, национален сайт за услуги в различни области: косене на трева, отпушване на канали, строителни ремонти, ел. и ВиК услуги, озеленяване и др. Споделя, че без значение какво прави, работата го прави истински щастлив.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР