Начало Успели българи Добрият пример Благородство от млада писателка, която дарява апаратура за недоносени бебета

Благородство от млада писателка, която дарява апаратура за недоносени бебета

СПОДЕЛИ

Младата писателка Десислава Николова дари апаратура за недоносени бебета на екипа на болница “Д-р Никола Василиев” в Кюстендил.

Авторката набрала необходимите средства за купуването на термо легло и две кислородни палатки, благодарение на реализираните продажби на книгата ѝ “Щастлива и красива бременност като моята”, пише lupa.

“Инициативата е изцяло моя. Служител съм на МВР и никой не стои зад мен. Нямам никакви лични амбиции”, каза за БТА Николова.

Дарението, който ще се случи в кюстендилската болница е шестото й поред. За по-малко от три години, столичната писателка е дарила апаратура за недоносени бебета в лечебни заведения в Червен бряг, Разград, Горна Оряховица, Гоце Делчев и Видин.

Общата стойност на събраните средства е близо 50 000 лева, реализирани от продажбите на 3000 броя от книгата й.

“Статистиката относно зачеването е стряскаща, много семейства намират опора в книгата ми и помагат допълнително”, разказа още авторката.

Тя посочи, че идеята й първоначално била да осигури на здравните заведения кувьози за недоносени бебета с парите от продажбите на книгата си, но след като осъществила връзка със здравните заведения установила, че неонатологичните отделения в страната имат и други нужди.

Авторката допълни, че предстои да дари апаратура за недоносени бебета и в болници в Благоевград и Хасково.

“Смятам, че в България се случват и хубави неща, които зависят от нас самите. Аз искам в страната ни да има повече бебета, които да се раждат естествено и да имат добра среда за развитие”, сподели още авторката.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР