Начало Успели българи УНИКАЛНО ИНТЕРВЮ! Българинът – милионер, който пътува с трамвай говори пред Диков....

УНИКАЛНО ИНТЕРВЮ! Българинът – милионер, който пътува с трамвай говори пред Диков. ВИДЕО!

2909
0
СПОДЕЛИ
- Място за Вашата реклама -

Чуйте какво казва пред Диков един умен мъж, който се доказа че притежава здрав разум за българската икономика, един скромен човек, успял с честен труд и чиито мъдри думи могат да бъдат само за пример на мнозина бизнесмени и българите като цяло!

Бизнесмена с космически амбиции Красимир Дачев разкри как се харчат милионите на държавата.
Той е един от най-богатите българи и ръководи бизнес за милиони. Въпреки че е от клуба на богатите обаче, казва, че пътува с трамвай и с 5 лева в джоба, излъчи Нова телевизия.

Красимир Дачев в момента е изпълнителен директор и председател на надзорните и управителните съвети на няколко акционерни дружества. Консултант е и на редица чуждестранни корпорации. Член е на Международната академия за космическо право и е първият европеец, който ще лети като турист в Космоса веднага щом започнат да се организират такива пътувания.

Красимир Дачев e председател е на УС и изпълнителен директор на Група Технология на металите „А. Балевски“ холдинг АД и на „Свилоза“ АД. Собственик е на няколко фабрики в сферата на химията, металолеенето и търсенето на полезни изкопаеми. Преди 10 ноември 1989 г. е главен юрисконсулт в Националния комитет за използване на космическото пространство, член на Международната академия за космическо право и ръководител на Националната космическа програма.

Той е един милионер с гражданска позиция за това как се харчат милионите в държавата.

„Сам си карам колата. Хората ме забелязват и без охрана“, каза Дачев пред Нова телевизия.

„В България няма политическа воля за най-елементарни неща. Обществото е възмутено и тормозено от бюрокрацията. Правенето на бизнес в тези условия е мъчително, с някакво перверзно удоволствие. Очевидно тези бюрократи, които политиците не искат да махнат, са причина за подкупите”, уточнява той.

Напоследък се чудя защо държавата ни е бедна и везните се наклоняват в полза на отговора, че сме бедни, защото не сме достатъчно умни. В България е пълно с организации на празно скитащи екземпляри, които не спират да рекетират за едно или друго. На струната на популизма лесно се свири, когато „народът прост, животът – тежък, скучен”.

За мен знаков е един цитат от Айн Ранд, която е знаково име за философията и литературата на XX в.: „Наблюдавайте парите, те са барометър за достойнството на обществото. Когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; Когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; Когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас – тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено”.

„Не ми е хрумвало да влизам в политиката, нямам такива намерения. Има много мераклии за това. Много е смешно, когато някой дойде и каже, че няма нищо, но е тръгнал да управлява. В света, който се напечели, иска да даде нещо на обществото. Управлението на държавата е сложно нещо. Това са пари, това са банки”, допълва той.

За бизнеса в България и политиците
Дикоff
Продуцентска компания Телеман Нова ТВ

loading...

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР