Начало Забавление Този ХИТ на Лепа Брена топлеше сърцата на милиони българи (ВИДЕО)

Този ХИТ на Лепа Брена топлеше сърцата на милиони българи (ВИДЕО)

Този ХИТ на Лепа Брена топлеше сърцата на милиони българи (ВИДЕО) Лепа Брена е златна легенда в сръбската музика.

Лепа Брена: Хората от Балканите имат един орган в повече – душата!

Фахрета Яхич-Живойнович (на бошняшки: Фахрета Јахић-Живојиновић или Fahreta Jahić-Živojinović), известна с псевдонима си Лепа Брена, е прочута балканска фолк певица. Лепа Брена е родена е на 20 октомври 1960 в град Тузла, Босна и Херцеговина. От дете живее и израства в Бръчко. Още в средното училище се изявява с таланта си да пее – изпълнява рок хитове по училищните сбирки и скоро става любимка сред съучениците си.

Немотията в семейството я принуждава да започне да пее, за да се изхранва и помага вкъщи. Работи с оркестъра на Sašа Popović, който тогава се казва „Lira Band“. 1980-та година се счита като официален стар на нейната кариера. Работейки с композитора Милутин Попович Захар, записва песента „Čačak, Čačak“, която моментално става хит сред почитателите й.

С късите си тесни панталонки и лесно запяващия се припев, Фахрета и група „Slatki greh“ се открояват от останалите участници на Hit parad. Истинската слава обаче идва по-късно. Най-голям трамплин за нейната медийна кариера оказва покойният вече сръбски водещ Милован Илич Минимакс.

Дебютният й албум „Mile voli disko“ е продаден в близо милионен тираж. От този момент започва грандиозният успех на Фахрета Яхич и излиза прякорът ѝ Лепа Лепа. Еуфорията около нея обхваща цяла Югославия.

Чуйте и се насладете на един от най-големите хитове на Лепа Брена, любим и на българите от близкото десетилетие – „Luda za tobom“ (1996).

Видео: Lepa Brena

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР