Начало Култура Вяра Чудотворната икона на Пресвета Богородица – „Знамение“. Молитва

Чудотворната икона на Пресвета Богородица – „Знамение“. Молитва

Чудотворната икона на Пресвета Богородица - "Знамение". МолитваИкона в Казанския събор в Санкт Петербург

Молитва към Пресвета Богородица пред Нейната чудотворна икона „Знамение“

О, Пресвета и Преблага Майко на нашият Господ Иисус Христос! Падаме и се покланяме на Теб, пред Твоята свята чудотворна икона, спомняйки си чудното знамение на Твоето застъпничество. Смирено Те молим, Всесилна Застъпнице на нашия род: защото Си помагала и на нашите отци, помогни и на нас, немощните и грешните дай Твоето Майчинско застъпничество и опека.

Спаси и съхрани Владичице, Твоята Свята Църква, Твоят град, цялата наша православна страна и всички нас, които идваме при Тебе с вяра и любов и молим със сълзи на очи за Твоето застъпничество. О, Милосърдна! Смили се над нас и нашите грехове, простри към Христос Господ Твоите ръце и се помоли пред Неговата благост за нас, просещите опрощаване на греховете си, благочестен мирен живот, блага християнска кончина и добър отговор на Неговия Страшния Съд, да се спасим с Твоите всесилни молитви, да наследим райско блаженство и с всички светии да възпеем Пречестното и Великолепно Име на Достопоклонната Троица, Отца, Сина и Светаго Духа и Твоето милосърдие към нас во веки веков. Амин!

За какво помага иконата:

В чудотворните проявления, които са се случвали от различните копия на иконата на Божията Майка „Знамение“ касаят най-различни области, но най-често пред този образ се молим за помощ по време на бедствия и нашествия на врагове, за изцеления от слепота и други очни болести. Молитвата пред нея помага при изцеление на епидемични болести, за помирение на враждуващи и всяка просба отправена към Божията Майка с вяра, и от сърце.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР