Начало Общество Любопитно Библейско чудо: Морето се раздели и направи път на хората (СНИМКИ)

Библейско чудо: Морето се раздели и направи път на хората (СНИМКИ)

Библейско чудо: Морето се раздели и направи път на хората (СНИМКИ)В Библията Моисей протяга тоягата си над Червено море и водите му се разтварят, така, че хората да могат да преминат през него.

За историята, в която Моисей разделя морето и превежда през него вярващите в Обетованата земя знаят дори хората, които са далече от религията.

Но всъщност и сега в света съществува такова място, където това библейско чудо е напълно възможно.
На корейския остров Чиндо това явление може да бъде наблюдавано няколко пъти в годината. Морската вода сякаш се разделя и изпод нея се показва 3-километров път, широк 40 метра.

Учените, които са наблюдавали това явление твърдят, че то се случва в този момент, когато Луната, Слънцето и Земята са в една линия, която засилва притеглянето и предизвиква отлив.
Мястото е изключително популярно сред туристите от целия свят и това не е чудно – самият отлив изглежда като чудо и трае едва един час.

Библейско чудо: Морето се раздели и направи път на хората (СНИМКИ)

Макар и учените да са дали напълно логично обяснение за случващото се, сред местното население има легенда, която придава на всичко това напълно мистичен привкус.

Според преданията Сон Чжин бил изпратен заедно със семейството си да живее на острова, но по пътя до него корабът му претърпял корабокрушение. Независимо от всичко им провървяло и семейството оживяло, успявайки да доплува до остров Чиндо. Всички се заселили в т. нар. селце на тигрите Хуедон.

Потомците на Сон живели на острова 200 години и често опитвали да се преборят с тигрите. Накрая решили да се преместят на съседния остров Модо. Но по време на преместването си забравили да вземат със себе си възрастна жена.

Тя започнала да се моли на морския дракон и той чул думите й. Показал й пътя, през който до мине, но стигайки до половината, тя се уморила и паднала. Семейството й се върнало да я прибере, но тя не издържала на напрежението и починала, благославяйки дракона в последните си думи.

След смъртта й бил построен паметник в нейна чест и подвига от преминаването през морето. /blitz.bg

Библейско чудо: Морето се раздели и направи път на хората (СНИМКИ)

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР