Начало Общество Добрината прави чудеса! Мъж помага на възрастна дама да си смени гумата....

Добрината прави чудеса! Мъж помага на възрастна дама да си смени гумата. По-късно осъзнава, че дамата е …

„Правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, по всяко време, когато можете, на всеки човек, на когото можете, докато можете! – Джон Уесли“

Добротата в хората днес се среща рядко. Повечето хора правят добро на приятели и познати, но в рядко то е от сърце, а за съжаление в повечето случаи – с някаква цел или материална облага. Доброто направено от сърце, дори и на непознат човек и бързо забравено е безценно и истинско злато, както ще се убедите малко по-късно.

Днес, скъпи приятели ще ви разкажем за една такава история – за истинското добро и негово неочаквано, щастливо и чудно връщане…Но нека не издаваме тайната, за да прочетете цялата история докрай. Очаква ви приятна изненада!

В един дъждовен ден гумата на колата на възрастна дама ненадейно се спуква. Тя нямала идея как ще се прибере вкъщи. Наоколо минавали рядко коли, нямала и на кого да се обади за помощ.

През това време по селския път се задал мъж. Шофирайки видял спрялата встрани кола. Там, прегърбена, стояла дама която гледала разтревожена. Младият човек решил да спре и да й помогне.

Жената се обезпокоила, когато непознатият човек се приближил към нея. Какво иска този човек? Тайно се надявала някой да й помогне…

Но тъй като тя не могла сама да смени гумата, нямала друг избор. Дамата оставила всичко в ръцете на мъжа, който взел инструменти, резервната гума и я сменил за няколко минути.

Жената благодарила на младежа и му предложила да заплати за благородната помощ. Мъжът категорично отказал предложената сума. Казал само: „Просто си спомнете за мен, когато видите, че някой има нужда от помощ. Спомнете си за Джейми Доучестър и се отплатете с добро за добрината“.

Добрината не може да бъде забравена! Сторил ли си на някого нещо добро, той винаги ще го помни!

Мъжът дал газ и бързо заминал. А старицата била толкова трогната от добротата на този човек, че чак не могла да повярва какво й се е случило. След това се качила на колата си, покарала няколко километра нагоре по пътя и спряла пред едно заведение за хранене.

Там я посрещнала чаровна сервитьорка, която й предложила кърпа да си изсуши мокрите от дъжда коси. И тук възрастната дама забелязала, че сервитьорката е в напреднала бременност. Навярно е била много уморена, но въпреки това, изглеждала като най-милия човек на Земята.

Възрастната жена си поръчала освежаваща напитка и бързо я изпила. После си спомнила за Джейми Доучестър. Оставила за напитката си 100-доларова банкнота, а когато сервитьорката отишла за ресто, възрастната дама бързeшком отпрашила към вкъщи.

Сервитьорката видяла бележка върху салфетката: „Един много добър човек ми помогна по пътя насам, сега аз помагам на Вас“. В салфетката имало още цели 400 долара!

Сервитьорката не очаквала такъв огромен бакшиш и се зашеметила. Следващия месец се очаквало да се роди бебчето й и тези няколко седмици обещавали да бъдат много трудни. Тя прибрала парите в престилката си и довършила работата си.

След няколко часа сервитьорката, най-накрая, се прибрала у дома. Легнала в леглото и, мислейки днес колко й провървяло, се навела към мъжа си, целунала го по главата и казала: „Всичко ще се оправи! Обичам те, Джейми Доучестър“.

„И най-малкото добро, което направиш, то е за твоя сметка, ще ти дойде на помощ и ще те избави от голямо нещастие. Може да ти се струва нищо, но една твоя светла мисъл, изпратена към някого, като Ангел ще дойде при теб, когато си в най-голяма нужда и ще ти помогне.“ – Учителят Петър Дънов

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР