Начало Общество Спомените на бай Весо за почивката на море от едно време, когато...

Спомените на бай Весо за почивката на море от едно време, когато преди години…

Спомените на бай Весо за почивката на море от едно време, когато преди години... Спомняте ли си, че на морето спяхме в колата за по-евтино. Вижте разказа на Веселин Димитров – един човек от Мездра, който оставил жена си и детето си да спят в стая в хотел „Кубан“, а той – в колата, за да е по-евтино, пише socbg.com.

„Първите хора, които стигнаха от село до морето, бяхме аз и Димитър с безплатни билети по БДЖ-то от Мездра до Варна. По пътя спряхме на една гара, а в съседния товарен влак имаше любеници. Димитър, който бе много по-възрастен от мен, ме накара да взема една любеница.

Аз слязох, взех и пак се качих на влака. Изядохме я веднага и така не спахме после цяла нощ. На сутринта се окъпахме с черните си гащета по-далече от плажа. Така ние стигнахме до морето и когато разказвах на село колко е голямо и краят му се не вижда, никой не ми вярваше. Второто пътуване бе до Несебър, където жена ми Радка беше отишла на курорт. Облечен в черния костюм, я чаках на прелеза, изпотен, подстриган като Ким Чен Ир.

Третото пътуване бе до хотел „Кубан“ в Слънчев бряг, където жена ми бе ангажирала едно легло, но там спеше и момчето ми, а аз – в колата за по-евтино. През нощта се събудих от трясък по автомобила, двама бабаити ми изтръгнаха огледалото и избягаха. Можеха и да ме бият, но всичко мина благополучно. След това всяка година ходехме в манастира „Свети Георги“ в Поморие, където игумен беше дядо Пахомий, летувахме безплатно“.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР