Начало Култура История ЗА ПРИМЕР! Родолюбиви ученици от гр. Петрич създадоха уникален патриотичен филм, с...

ЗА ПРИМЕР! Родолюбиви ученици от гр. Петрич създадоха уникален патриотичен филм, с който достигнаха до финала на… (СНИМКИ и ВИДЕО) Ексклузивно за Opoznaybulgaria.com!

ЗА ПРИМЕР! Родолюбиви ученици от гр. Петрич създадоха уникален патриотичен филм, с който достигнаха до финала на... (СНИМКИ и ВИДЕО) Ексклузивно за Opoznaybulgaria.com!Винаги се възхищаваме когато млади българи създават материали, вдъхновени от славната ни история, пресъздадени от ученически мироглед и отдадени изцяло на своята истинска любов към Родината.

Такъв един пример са учениците от Профилирана гимназия „Пейо Яворов“ – гр.Петрич, които се заемат с нелеката задача да направят документален филм за плевнята в село Голешово, в която се е укривал Яворов с четата си.

Хубавата новина, материалите и снимките получихме на нашата фейсбук страница. Снимките са направени по време на заснемането на филма. Това място трябва да се види от много хора! Този факт от историята ни е почти неизвестен!

Заслужава си да изгледате 8 – минутния филм, с който талантливите деца достигнаха до международния финал на Младежкия медиен фестивал „Арлекин“.                          Патриотична инициатива на ученици от Профилирана гимназия „Пейо Яворов“, гр. Петрич, които дават пример за родолюбие и отговорност за опазването на културните и историческите паметници.

ЗА ПРИМЕР! Родолюбиви ученици от гр. Петрич създадоха уникален патриотичен филм, с който достигнаха до финала на... (СНИМКИ и ВИДЕО) Ексклузивно за Opoznaybulgaria.com!ЗА ПРИМЕР! Родолюбиви ученици от гр. Петрич създадоха уникален патриотичен филм, с който достигнаха до финала на... (СНИМКИ и ВИДЕО) Ексклузивно за Opoznaybulgaria.com!ЗА ПРИМЕР! Родолюбиви ученици от гр. Петрич създадоха уникален патриотичен филм, с който достигнаха до финала на... (СНИМКИ и ВИДЕО) Ексклузивно за Opoznaybulgaria.com!Документалният филм за плевнята в село Голешово, в която се е укривал Яворов с четата си, е част от училищен проект „Живот за едно село и за една патриотична мечта“.
Филмът достигна до международния финал на Младежкия медиен фестивал „Арлекин“.
За реализирането на идеята са помогнали: Екатерина Димитрова – фирма „Еванс“, КТ „БАЦ“ и ФА „Гайтан“.

Благодарим, че има такива родолюбиви и всеотдайни български ученици, с които само можем да се гордеем, както и на техните прекрасни учителки, цялото училищно ръководство и родители!

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР