Начало Общество Новини Македонските спецслужби: Бойко Борисов е шеф на контрабанден канал за цигари и...

Македонските спецслужби: Бойко Борисов е шеф на контрабанден канал за цигари и в момента е избягал с огромно количество пари в…

Македонските спецслужби: Бойко Борисов е шеф на контрабанден канал за цигари и в момента е избягал с огромно количество пари в... Бойко Борисов е бил шеф на контрабанден канал за цигари в съдружие, твърди доклад на северномакедонските служби за сигурност, съобщи пред Narod.bg източник от върховете на МВР. Наличната информация гласи, че съдружник на Бойко Борисов в далаверата е бил страховитият началник на тайните служби в Скопие Саша Миялков, от когото и до днес треперят в западната ни съседка, алармира сайта Narod.bg.

Повод за изравянето на случая стана съобщението на бившия шеф на „Гранична полиция” ген.-майор Валери Григоров, че в събота следобед Бойко Борисов е заминал за Северна Македония, където отседнал в луксозния хотел от световния бранд „Мариот” на пъпа на Скопие. Проверка показа, че хотелът се държи именно от приятеля на българския премиер – Саша Миялков, който десет години е бил начело на спецслужбите в родината си.

Като главен секретар на МВР, Бойко Борисов е бил в близък контакт с шефа на контраразузнаването в западната ни съседка. Българинът и македонецът били близки дотолкова, че организирали канал за трафик на цигари по маршрута България – Македония – Албания – Италия. Данните в доклада на македонските служби сочат, че далаверата е прекъснала, след като през 2005 г. Борисов става кмет на София.

Македонските спецслужби: Бойко Борисов е шеф на контрабанден канал за цигари и в момента е избягал с огромно количество пари в...Успешният цигарен бизнес по онова време бил гарантиран от силната фигура на Саша Миялков, която освен контрол над спецслужбите, имал достатъчно връзки и в подземния свят на Балканите, разкри информаторът.

Името на Миялков, дирижирал тайните служби в Скопие, докато първият му братовчед Никола Груевски беше премиер, и днес се произнася шепнешком на ухо, а за някои македонци дори мисълта за топ ченгето ги кара да тръпнат от страх.

Македонските спецслужби: Бойко Борисов е шеф на контрабанден канал за цигари и в момента е избягал с огромно количество пари в...В медиите на западната съседка се споменава, че сянката на репресивните служби дава на Миялков летящ старт в бизнеса, след като подава оставка като шеф на македонското контраразузнаване заради скандал с нагнетяване на етническо напрежение през май 2015-а.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР