Site icon Опознай България

Този ХИТ на Лепа Брена топлеше сърцата на милиони българи (ВИДЕО)

Този ХИТ на Лепа Брена топлеше сърцата на милиони българи (ВИДЕО) Лепа Брена е златна легенда в сръбската музика.

Лепа Брена: Хората от Балканите имат един орган в повече – душата!

Фахрета Яхич-Живойнович (на бошняшки: Фахрета Јахић-Живојиновић или Fahreta Jahić-Živojinović), известна с псевдонима си Лепа Брена, е прочута балканска фолк певица. Лепа Брена е родена е на 20 октомври 1960 в град Тузла, Босна и Херцеговина. От дете живее и израства в Бръчко. Още в средното училище се изявява с таланта си да пее – изпълнява рок хитове по училищните сбирки и скоро става любимка сред съучениците си.

Немотията в семейството я принуждава да започне да пее, за да се изхранва и помага вкъщи. Работи с оркестъра на Sašа Popović, който тогава се казва „Lira Band“. 1980-та година се счита като официален стар на нейната кариера. Работейки с композитора Милутин Попович Захар, записва песента „Čačak, Čačak“, която моментално става хит сред почитателите й.

С късите си тесни панталонки и лесно запяващия се припев, Фахрета и група „Slatki greh“ се открояват от останалите участници на Hit parad. Истинската слава обаче идва по-късно. Най-голям трамплин за нейната медийна кариера оказва покойният вече сръбски водещ Милован Илич Минимакс.

Дебютният й албум „Mile voli disko“ е продаден в близо милионен тираж. От този момент започва грандиозният успех на Фахрета Яхич и излиза прякорът ѝ Лепа Лепа. Еуфорията около нея обхваща цяла Югославия.

Чуйте и се насладете на един от най-големите хитове на Лепа Брена, любим и на българите от близкото десетилетие – „Luda za tobom“ (1996).

Видео: Lepa Brena

Exit mobile version