Начало Култура Изкуство 10 годишно дете продава рисунките си, за да помогне на майка си...

10 годишно дете продава рисунките си, за да помогне на майка си да изплати апартамента

10 годишно дете продава рисунките си, за да помогне на майка си да изплати апартамента10-годишният Егор Зворигин от Тюмен, Русия, продава свои собствени рисунки, за да помогне на майка си да изплати ипотечен дълг от близо 3 милиона рубли (около 47 700 долара).

Светлана Зворигина взела ипотека още през 2015 г. на висок процент. Жената пояснява, че в този момент тя била подложена на голям натиск от социалните, затова решила бързо да вземе собствен апартамент, за да осигури жилище на двамата си сина.

Зворигина работила като специалист по пенсионна програма в недържавен пенсионен фонд и успявала самостоятелно да плаща 30 000 ($476) всеки месец. Въпреки това през 2019 г. компанията била закрита и всички служители били помолени да напуснат. Тогава започнали проблемите с изплащането на заема.

Според жената нямало кой да й помогне с пари. Тя е разведена с бащата на децата си от 2009 г., но бившият й съпруг не плащал издръжка.

“Веднага се разделих с кожени палта, злато, уреди и кухненски прибори. Синът ми забеляза трудностите пред които съм изправена, и че парите не стигат за храна и за някои основни нужди” – споделя Светлана, “Когато започнахме да продаваме всичко от вкъщи, той снима старите си картини и ги постави на таблото за обяви. За всяка от тях той искаше хиляда рубли /почти $16/.”

10 годишно дете продава рисунките си, за да помогне на майка си да изплати апартаментаЗа щастие хората харесват творбите на малкия художник и всички десет картини били изкупени. След пост в социалните мрежи, хората започнали да поръчват по интернет и детето едвам смогвало да изпълни всички поръчки.

“Аз съм на 41 години и никога не съм мислила, че ще продавам нещо от вкъщи, за да си купя храна.” – жалва се майката.

Светлана е завършила инженер по безопасност, но все още не може да си намери работа по професията.

За щастие 10-годишният Егор преминава от продажба на картини към анимация. Сега той прави карикатури от LEGO и ги пуска в мрежата, надявайки се да спечели по този начин необходимите три милиона за изплащане на жилището.

Понякога осъзнаваме, че семейството е най-важното нещо именно в най-трудните моменти, когато никой освен нас не може да ни помогне.

Ще сме благодарни да споделите тази статия с вашите приятели!

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР