Начало Общество Авто Възраждат легендарната „ЛАДА“. Новата ретро визия и съвременен комфорт остави без думи...

Възраждат легендарната „ЛАДА“. Новата ретро визия и съвременен комфорт остави без думи чужденците! (ВИДЕО)

Възраждат легендарната "ЛАДА". Новата ретро визия и съвременен комфорт остави без думи чужденците! (ВИДЕО)Култовият ВАЗ-2101 се очаква да бъде пуснат в производство с впечатляваща ретро визия и със съвременни системи, разкри руският сайт АвтоСливки.

По неофициална информация в Толиати дискутирали целесъобразността на проекта под името „Копейка 2.0“ (така руснаците наричат първата „жигула“), който би могъл да популяризира марката и да привлече носталгично настроени купувачи.

Новата соцкласика щяла да бъде сглобена на платформата на Vesta и да се задвижва с най-мощния двигател, с който разполага АвтоВАЗ в момента. По стара традиция моделът можел да бъде маркиран с кубатурата на 1.8-литровия мотор.

Възроденото „Жигули“ се очаквало да изгрее в навечерието на 50-годишният юбилей на Lada. Идеята била да бъде пусната пробна „юбилейна“ серия и в случай, че тя постигне висок пазарен успех, да се пристъпи към мащабно производство. Проекта „Копейка 2.0“ подписал самият шеф дизайнер на АвтоВАЗ – Стийв Матин. /bgspomen.com.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР