Начало Общество Екология Пенсионер се превърна в българският „Робинзон Крузо“ и заживя без да дава...

Пенсионер се превърна в българският „Робинзон Крузо“ и заживя без да дава и стотинка за ток и вода! Вижте защо и кой е той (ВИДЕО)

Пенсионер се превърна в българският „Робинзон Крузо“ и заживя без да дава и стотинка за ток и вода! Вижте защо и кой е той (ВИДЕО)Пенсионер се обяви за „независим” и скъса със системата, монополите и техните заробващи услуги. Вижте неговата история, затова как реши да живее и да се бори без градските удобства – това ще разберете от Румен Бахов в „Пълен абсурд“.

Мъжът, работил цял живот като машинен техник, сам си осигурява ток и храна. Сам е построил и къщата си, по която продължава да работи.

Природосъобразният начин на живот е негов стимул, а липсата на каквито и да е сметки за ток и вода го мотивира да продължава в същия дух – икономично и здравословно.

Неговата изобретателност извира от силната му воля, а неволята го кара да прави чудеса, като най-модерна инсталация за ток и водопроводна мрежа с помпа за вода от собствен кладенец. Какво му трябва повече на възрастен човек – покрив, вода и малко ток за да си сготви?

Сам си приготвя храната, отглежда плодове и зеленчуци, а щастливи гъски и кокошки обикалят около къщата му. Има и водоем, от който вади по някоя друга каракуда за тигана.

„Господ ни е дал прекалено много и трябва да го използваме“, споделя той.

Вижте цялата интересна история във видеото.
Автор видео: NOVA

3 КОМЕНТАРА

  1. Тези „постижения“ са ги правели нашите предци векове наред и са „оцелявали“ при кризи, войни, нашествия, катаклизми. Резултата е съхранение на вида, прогрес няма. Зеленчука и плода, месото, зърното (хляба), енергията и водата получават стойност, доста по-висока от пазарната, но не го разбираш, защото не си калкулирал времето и труда, който си вложил. А те са най-ценното. Времето безвъзвратно минава, труда те изтощава, резултата са децата, ако ги има, и дотук. А, и удовлетворението, че на монополистите не се плаща, ама то пак е за сметка на неудобство, труд, лошо качество и несигурност на продукта. Електроенергията, съхранена в оловен акумулатор, например, добива стойност 50 стотинки до лев за kWh. Водата, съхранена в пластмаса, без обработка с хлор, е опасна за пиене и става само за поливане и къпане. Ръчното производство на зърно и хляб е толкова трудоемко, че даже в световен мащаб почти никъде не се практикува. В резултат цялото ти време и целият ти труд отиват за едното ти съществуване и почивка няма. Откъде знам това ли? Ами просто и аз съм един такъв като дядото и имам 20-30 годишен опит с тия истории. Пък, ако не ми вярва някой, да пробва.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР