Начало Общество Митрополит Николай: Българите ще станат мигранти в собствената си земя! Разрушиха ни...

Митрополит Николай: Българите ще станат мигранти в собствената си земя! Разрушиха ни икономиката, отнеха ни децата! Сега искат да ни вземат и…

Митрополит Николай: Българите ще станат мигранти в собствената си земя! Разрушиха ни икономиката, отнеха ни децата! Сега искат да ни вземат и...„От няколко дни четем и слушаме, че ЕС щял да наказва България, че нашите закони не позволявали продажбата на наша земя на чужденци. Не било либерално. Затова трябвало да стане напълно либерално. Щели да глобяват. Защо ще ни глобяват, да започнат направо да ни убиват“. Това бяха трогателните и загрижени думи на пловдивският митрополит Николай в словото си пред миряните, след като отслужи света литургия по повод храмовия празник на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив, информира Plovdiv24.bg.

Митрополит Николай: Разрушиха ни икономиката, отнеха ни децата! Сега искат да ни вземат и земята!

В навечерието на празника в храма бяха посрещнати част от покрова и одеждите на Света Богородица, които бяха донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет „Свети Йоан Богослoв“.

„Никой да не се заблуждава, че е пред народа и църквата. Предстоят много и тежки изпитания. Вижте в какви времена живеем. Вижте в какви времена живеем. Мракобесни сили се надигат, за да потиснат всяка искрица на свобода, достойнство, почтеност и морал“, откровено предупреждава със словото си пловдивският владика.

Митрополит Николай със страшно предупреждение ако не се вземат спешни мерки: Българите ще станат мигранти в собствената си земя

„Атаката е страшна и за да устоим, на нас ни трябва всяка една помощ, всеки един човек. Вижте какво става. От няколко дни четем и слушаме, че ЕС щял да наказва България, че нашите закони не позволявали продажбата на наша земя на чужденци. Не било либерално. Затова трябвало да стане напълно либерално. Щели да глобяват.

Защо ще ни глобяват, да започнат направо да ни убиват. Разрушиха икономиката, отнеха ни стопанството, отнеха ни децата. И това не им стига. Не, те ни искат и земята. В света има безумно количество пари и с тях ще ни купят. Помните ли, че през 2008 година в новия си устав БПЦ записа едно просто изречение – църковно имущество не се продава. Църковната земя не се продава, поради една много проста причина. Земята на църквата не е просто земя на някакво юридическо лице, а на божията църква на земята. На народа божи.

Още някой ли ще каже, че църквата е несъвременна, ретроградна и нелиберална. Това ли искаме – земята на църквата да остане единствената българска земя. За жалост тя не е много. И българите ще станат мигранти в собствената си земя. Питали ли сте се защо Израел не продава земята си? Ами запитайте се“, не скри възмущението си владиката пред миряните, пише glasove.com.

Митрополитът на Пловдив се обърна и към политика Йордан Цонев, на когото от името на БЦП връчи грамота и бе награден с ордена на Св. Апостол Ерм заради заслуги към църквата. Цонев дари иконата на Всецарица от Валтопедския манастир. Ето думите, с които дядо Николай моли и напътства политика:

„Г-н Цонев, моля ви, направете каквото е нужно, дайте им пари ако искат, впрегнете всички усилия. Но запазете земята ни. Земята им не им давайте. Това е вашата отговорност. Това е новата ви следваща отговорност. Защото без българска земя няма да има български народ. Без български народ няма да има българска държава. и тогава всички ордени и отличия няма да имат никаква възможност“ / БЛИЦ

1 КОМЕНТАР

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР