Начало Общество На браздата Дядо Пешо: Пръскам доматите с инфузия от мая, те и другите зеленчуци...

Дядо Пешо: Пръскам доматите с инфузия от мая, те и другите зеленчуци не се разболяват!

Дядо Пешо: Пръскам доматите с инфузия от мая, те и другите зеленчуци не се разболяват!Днес, скъпи приятели ще ви запознаем с бай Пешо, който  се грижи за своята малка нива, която дава големи натурално чисти продукти без никакви химикали, грижи се за своето семейство да бъдат здрави. Прави сам подхранването на краставици и домати от дрожди. Разкрива и рецептата:

Нагрявате до 37-8 градуса 3 литра вода – не повече, защото ще съсипете дрождите. В нея слагате и разтваряте 10 грама пакетче суха мая и 10 супени лъжици захар. Съдът трябва да е по – голям от 3 литра защото маята шупва и се увеличава! За няколко часа от 4 до 10 оставете и само разбърквайте разтвора. Ако започнете сутрин, до вечерта трябва да е готов за да напръскате градината.

В една кофа сложете 7 литра вода, добавете целият разтвор с мая и полейте растения. Изключително мощно подхранва всички зеленчукови растения. На краставиците може да слагате на 10-12 дни, но другите зеленчуци веднъж на 15 дни. Преди наторяването, хубаво е да напръскате растенията с чиста вода. Доброто торене се извършва след добро напояване!

Споделете с приятели рецептата, за да порадват повече хора на големи и сочни зеленчуци.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР