Начало Общество За жената Тя разкри страхотен домашен ТРИК от баба си, с който забравяте за...

Тя разкри страхотен домашен ТРИК от баба си, с който забравяте за побелелите коси! Рецептата е: Докато готвите да не изхвърляте…

Тя разкри страхотен домашен ТРИК от баба си, с който забравяте за побелелите коси! Рецептата е: Докато готвите да не изхвърляте...Никой не е очаквал, че нещо което почти всеки ден българина готви и слага на масата си може да се превърне в страхотен натурален балсам за косата ви и да ви отърве бързо от белите косми.

Побеляването на косата за съжаление е много често срещано оплакване сред всички възрастови групи. Предлагаме ви да пробвате този прост домашен, но вълшебен метод за избавяне от побелелите коси.

Мислили ли сте някога, че отпадния продукт на така вкусните пържени или печени картофи може да послужи за нещо? Оказва се, обаче, че това се е превърнало в хит сред дамите и вече с удоволствие запазват картофените обелки за да си направят лековит балсам за косата, пише „За жената“.

Приготвяне:

Когато сте решили да готвите с картофи (салати, супи, на тиган, фурна), обелете пет картофа и запазете обелките.

Сложете две чаши вода в тенджера и добавете корите. След като кипне, намалете котлона и оставете да ври в продължение на пет минути. Свалете тенджерата от котлона и оставете да се охлади. След това прецедете течността и я сложете в подходящ съд. Прибавете малко масло от розмарин или лавандула за аромат и след това прехвърлете сместа в стъклен съд с капак.

Трябва просто при къпане да изплакнете косата си с тази смес – след измиване с шампоан. Първо измийте косата си както го правите – с шампоан, изплакнете шампоана и след това масажирайте и втривайте в косата си течността от сварените обелки от картофи. Не я изплаквайте.

Невероятно лесно и икономично ще предпазите косата си от побеляване и ще се зарадвате на резултата.

ПУБЛИКУВАЙ ОТГОВОР